Znani so tudi rezultati splošne mature na GFML

Pet maturantov, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti

Prlekija-on.net, ponedeljek, 13. julij 2020 ob 09:561
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so sporočili, da so red nami težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2020. "Veseli smo, da smo kljub epidemiji koronavirusa letošnjo splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti, seveda ob upoštevanju ukrepov in priporočil pristojnih institucij. Izredne razmere so namreč zahtevale tudi določene prilagoditve pisnega in ustnega dela mature. Tudi letošnja 26. generacija sedanje eksterne mature oz. 54. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat," so ob tem.

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Znani so rezultati poklicne mature na GFML


Četrti letnik je obiskovalo 107 dijakinj in dijakov, k splošni maturi na spomladanskem roku jih je pristopilo 104. Od tega jih je 102 bilo uspešnih, dva pa žal neuspešna. Splošna matura je tako opravljena 98 %. Povprečno število pridobljenih točk vseh, ki so pristopili k spomladanski maturi je 20,74. Povprečno število pridobljenih točk maturantov, ki so jo pozitvibno opravili, pa je 21,15.

Pet maturantov, kar je 4,8 % od vseh, ki so pristopili k maturi, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Zlati maturanti pomladanske splošne mature 2020 so Nika Klemenčič (občina Sv. Tomaž), Nicole Ravš (občina Murska Sobota), Ivo Prelog (občina Beltinci), Ana Maučec (občina Murska Sobota) ter še ena oseba za katero pa nimajo soglasja za objavo.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo zaradi prepovedi vlade o združevanju ljudi potekala v ponedeljek, 13. julija 2020 ob 10. uri na zelenici za šolo, kjer bo postavljen prireditveni šotor.

Celotno podelitev ste lahko neposredno spremljali v priloženem videu.Več v Kultura in izobraževanje