Osumljenci, ki so v Veščici in Presiki prevažali tujce, v priporu

17 tujcev je bilo prijetih 21. julija v Veščici in dan pozneje 29 v Presiki

Prlekija-on.net, četrtek, 30. julij 2020 ob 15:03
Tujci so v priporu

Tujci so v priporu

Kriminalisti SKP PU Murska Sobota so v prejšnjem tednu obravnavali dve kaznivi dejanji Prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države, po členu 308 KZ-1. 21. julija so obravnavali prijetje treh osumljencev (dva državljana Belgije in en državljan Bolgarije) in 17 oseb, ki so z njihovo pomočjo na nedovoljen način prišle v Republiko Slovenijo. 22. julija pa so obravnavali prijetje enega osumljenca (državljan Nizozemske) in 29 oseb, ki so z njegovo pomočjo na nedovoljen način prišle v Republiko Slovenijo.

Vsi osumljenci so bili s kazensko ovadbo privedeni pred preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča v Murski Soboti, ki je za vse odredil pripor. Vozila, ki so jih osumljenci uporabljali pri izvršitvi kaznivega dejanja so bila zasežena.

Policija

V Veščici pri Ljutomeru zaustavili voznika kombija, ki je prevažal 17 tujcev


21. julija je v Veščici pri Ljutomeru bil zaustavljen voznik kombija, tuj državljan, ki je prevažal 17 tujcev, ki so nezakonito vstopili v državo. Vozniku in dvema sostorilcema je bila odvzeta prostost in so bili privedeni k preiskovalnemu sodniku, tujci pa so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

22. julija, pa je v Presiki bil zaustavljen kombi, katerega je vozil državljan Nizozemske. Pri kontroli je bilo ugotovljeno, da v tovornem delu prevaža 29 oseb, ki jih je nezakonito pripeljal v državo. Ugotovljeno je bilo, da gre za 24 državljanov Afganistana in 5 državljank Somalije. Osumljeni je bil s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku, tujci pa so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Policija

Tokrat v Presiki ustavili voznika kombija, ki je prevažal 29 tujcev




Več v Črna kronika