Najtežjo ribo ujel Franc Šeruga in prejel pokal v trajno last

Člani Ribiške sekcije DU Ljutomer so organizirali družabno srečanje z ribolovom s plovcem za »najtežjo ribo«

Prlekija-on.net, ponedeljek, 10. avgust 2020 ob 21:39
Ribiško tekmovanje ob prazniku Občine Ljutomer

Ribiško tekmovanje ob prazniku Občine Ljutomer

Člani Ribiške sekcije Društva upokojencev Ljutomer so ob prazniku Občine Ljutomer, katera je bila ustanovljena 9. avgusta 1994, v njeno počastitev, organizirali družabno srečanje z ribolovom s plovcem za »najtežjo ribo«, v petek, 7. avgusta, na gramoznici Zvonka Morda v Noršincih. Zbralo se jih je 15 in se ob jutranjih napotkih za zdrav, varen in uspešen ribolov odpravili na izžrebana štartna mesta.

Seveda so upoštevali pravila in priporočila v zvezi z omejitvijo koronavirusa, ribe lovili v skladu z ribolovnimi pravili RD Ljutomer in pravili, ki veljajo za to druženje z ribolovom izključno na plovec.

Bilo je prijetno, nalovili so kar veliko rib, med njimi so bile ta prave - občudovanja vredne.

Ob koncu, na razglasitvi rezultatov je spregovoril podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, kot vabljeni predstavnik Občine Ljutomer. Zahvalil se jim je ob organizaciji in izvedbi tekmovanja v teh »težkih časih«, saj je v letošnjem letu odpadlo osrednje občinsko praznovanje ob prazniku občine in tudi večina društev ne obeležuje tega pomembnega dne.

Najbolj se je izkazal Franc Šeruga z ulovljenim najtežjim krapom, težkim 5.075 g. Dosežek so nagradili s podelitvijo pokala v trajno last. Sledila sta mu z manjšima ulovoma še Janko Halas in Ciril Magdič. Vsi trije so prejeli medalje.

Še dolgo v popoldan so kovali »ribiške« načrte za jesen, dogovorili so se, da bo njihovo naslednje tekmovanje potekalo na t.i. »feder sistem«, to bo še zanimivo, saj se v naših krajih s tem načinom lovljenja rib še ne ukvarjamo...



Več v Družabno