Na mejnih prehodih promet poteka nemoteno in brez posebnosti

Od petka do nedelje je prehode prečkalo 12.193 potnikov, kar je precej manj kot je običajno za poletno sezono.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. avgust 2020 ob 13:25
Na mejnih prehodih ni posebnosti

Na mejnih prehodih ni posebnosti

Na območju Policijske uprave Murska Sobota promet na mejnih prehodih z Republiko Hrvaško (MP Petišovci, Gibina, Razkrižje, Hotiza) poteka nemoteno in brez posebnosti, so sporočili iz PU Murska Sobota. Na Mejnem prehodu Petišovci potniki v državo vstopajo na eni vstopni stezi, po potrebi pa tudi po dveh vstopnih stezah. Med potniki prevladujejo slovenski državljani. Od petka do nedelje je prehode prečkalo 12.193 potnikov, kar je precej manj kot je običajno za poletno sezono.

Danes v ponedeljek, 24. avgusta, na mejnih prehodih trenutno tudi ne beležijo posebnosti oziroma povečanja prometa. Vse, ki se še niso vrnili v Republiko Slovenijo iz Republike Hrvaške pa opozarjajo, da imajo za to čas le še danes do 24. ure, ker bo v nasprotnem primeru zanje odrejena 14-dnevna karantena.

Višina nadomestila je odvisna od vzroka za izdajo odločbe o karanteni

Vračanje iz države na rdečem seznamu: v karanteno praviloma brez nadomestila plače


Tudi na mejnih prehodih na območju PU Maribor promet poteka brez daljših čakalnih dob. Na našem največjem mejnem prehodu Gruškovje so potniki ob 13. uri, na vstopu, čakali do 10 minut.

Med potniki tudi danes prevladujejo tuji državljani. Iz včeraj na danes je MMP Gruskovje prečkalo približno 10.000 vozil (vstop in izstop).

Vse, ki so namenjeni proti domu, prosijo, da se na pot pripravijo, da za prehod meje izberejo kakšen manj obremenjen mejni prehod (stanje preverite na www.promet.si). Z vrnitvijo ne čakajte na zadnji trenutek, oziroma se odpravite pravočasno, saj lahko na poti naletite na kakšen nepredvidljiv dogodek in se lahko zaradi tega zgodi, da boste prispeli do meje prepozno, oziroma v ponedeljek po polnoči.

Povečan promet pa pričakujejo jutri

V zadnjem dnevu MMP Gruškovje prečkalo 12.000 vozil, povečan promet se pričakuje v ponedeljek




Več v Gospodarstvo