Ministrica spregovorila o svojem zdravstvenem stanju. Obšla jo je slabost s povišano telesno temperaturo...

Opravila je tudi test na okužbo s Covid-19. Sedaj pa nabira nove moči za službeno pot v Nemčijo, na zasedanje ministrov EU, pristojnih za kmetijstvo.

Prlekija-on.net, nedelja, 30. avgust 2020 ob 10:3211
Aleksandra Pivec

Aleksandra Pivec

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Aleksandra Pivec, je v nedeljo na svojem Facebook profilu objavila, da so v javnosti te dni zaokrožile različne informacije, vezane na njeno zdravstveno stanje. "Naj vas potolažim, sem dobro in pripravljena na nove delovne izzive," je zapisala ter dodala, da jo je v četrtek na poti iz službe obšla slabost in dobila je povišano telesno temperaturo. "Zaradi odgovornega ravnanja sem obiskala zdravnika, da izločimo možnost okužbe z virusom Covid-19. Po negativnem izidu testa sem si vzela prosti dan za počitek in nabiranje novih moči za službeno pot v Nemčijo, na zasedanje ministrov EU, pristojnih za kmetijstvo. Od danes pa vse do torka bomo namreč ministri obravnavali pomembne teme na področju kmetijstva, podeželja in hrane v naslednjem programskem obdobju. Največji poudarek bo na temah povezanih z odpornostjo kmetijstva v obdobju kriz in z odgovori na obstoječe nove izzive, povezane z novo situacijo, ki jo je prinesla epidemija."

Z javnostjo je delila tudi fotografijo "včerajšnjega okrepčilnega pohoda na Pohorje v najboljši družbi".

V javnosti so te dni zaokrožil različne informacije, vezane na moje zdravstveno stanje. Naj vas potolažim, sem dobro...

Objavil/a Aleksandra Pivec dne Nedelja, 30. avgust 2020

Ministrica zaskrbljena glede domnevnih kriminalnih dejanj

Ministrica je pred dnevi podala tudi izjavo v zvezi z zaskrbljujočimi informacijami v javnosti, vezanimi na družbo Slovenski državni gozdovi d.o.o.

"Kot resorna ministrica sem izjemno zaskrbljena glede informacij iz medijev, da so se v družbi Slovenski državni gozdovi d.o.o., dogajala huda kriminalna dejanja. Glede na resnost in težo zgodb, ki se pojavljajo, si želim in kot resorna ministrica javno pozivam pristojne državne organe, Kriminalistično policijo, Nacionalni preiskovalni urad, Državno tožilstvo, Računsko sodišče, da se čim prej raziščejo morebitna očitana se kazniva dejanja in tako zaščitijo interes Republike Slovenije pred morebitnim večmilijonskim oškodovanjem državnega premoženja," je pojasnila.



Več v Slovenija