Parada učenja 2020 v Ormožu poskrbela za promocijo učenja v vseh življenjskih obdobjih

Parada učenja 2020, ki jo je organizirala Ljudska univerza Ormož, se je pričela z jutranjo telovadbo, sledil je kulturni program, na stojnicah se je predstavilo 16 organizacij iz lokalnega okolja, razvrstilo se je devet delavnic in drugih zanimivih aktivnosti za otroke...

Prlekija-on.net, četrtek, 10. september 2020 ob 15:25
Parada učenja 2020 v Ormožu

Parada učenja 2020 v Ormožu

Parada učenja 2020 v Ormožu je, kot osrednji dogodek najvidnejše kampanje na področju izobraževanja v Sloveniji Tednov vseživljenjskega učenja, poskrbela za promocijo učenja v vseh življenjskih obdobjih.

Včerajšnja Parada učenja 2020, ki jo je organizirala Ljudska univerza Ormož, se je pričela z jutranjo telovadbo, ki jo je izvajalo društvo Šola zdravja Ormož. Sledil je kulturni program, na katerem so nekaj besed spregovorili direktorica Ljudske univerze Ormož Viki Ivanuša, župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak in predstavnica Andragoškega centra Slovenije Nevenka Kocijančič. Za popestritev kulturnega programa so z glasbenimi in pevskimi točkami poskrbeli Glasbena šola Ormož, Gimnazija Ormož in OŠ Ormož. V sklopu kulturnega programa so se podelili tudi indeksi študentom, ki obiskujejo programe Univerze za tretje življenjsko obdobje na Ljudski univerzi Ormož.

Na stojnicah se je predstavilo 16 organizacij iz lokalnega okolja, med njimi so bile: OŠ Ormož, Gimnazija Ormož, OŠ Stanka Vraza, Ljudska univerza Ptuj, Ljudska univerza Ormož, Zavod za zaposlovanje, Mrežni podjetniški inkubator Ormož, Javni zavod za turizem, kulturo in šport Ormož, Center ponovne uporabe Ormož, Zdravstveni dom Ormož, Center za krepitev zdravja Ormož, Center za duševno zdravje odraslih Ormož, Društvo Šola zdravja Ormož, Društvo za osteoporozo Ormož, Društvo Antonovanje na Kogu, Hajndlberg's Alaskan Malamute.

Na stojnicah je bila na voljo tudi razstava študijskih krožkov z naslovom Ozaveščene v trgovino in Cvetoče kreacije ter programov Univerze za tretje življenjsko obdobje z naslovom Ustvarjalke in Tako kuham jaz.

Razvrstilo se je devet delavnic in drugih zanimivih aktivnosti za otroke OŠ Ormož, vrtca Ormož in OŠ Stanka Vraza Ormož. Izbirali so lahko med dvema kreativnima delavnicama, izdelovanje kraljevih kronic so izvajali dijaki Gimnazije Ormož, izdelovanje Grofičinih rožic so izvajale udeleženke študijskega krožka Cvetoče kreacije. Seznanili so se z interventnim vozilom policije in gasilcev, ki so otrokom pripravili tudi poligon, ter s postopkom oživljanja osebe, ki so jim ga prikazali reševalci Zdravstvenega doma Ormož. Obiskali so lahko delavnico z eksotičnimi živalmi Društva Bioexo, kjer so lahko pobožali kuščarja, velikega pajka in si okoli vratu nadeli kačo. Vzrediteljica psov Hajndlberg's Alaskan Malamut je otrokom predstavila terapevtskega psa pasme Aljaški malamut. Brata Malek sta poskrbela za animacijo otrok z zabavnim poligonom in žongliranjem z žonglerskimi palicami. Društvo Maistri Marpurgi pa za zanimive srednjeveške grajske igre.
Odrasli obiskovalci so se lahko udeležili predavanja Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož z naslovom Likanje in pranje nekoč, javnih vodstev po muzejskih zbirkah in vodenja po poteh grofice Irme. Ogledali so si lahko še razstavo članov Likovno kulturnega društva LIKUDO.

Celotno dogajanje je popestrila ponudba lokalne jedače Tete Marte in Irene Šterman in osvežilnih napitkov Zavoda 100% naravno botanik Ormož.

Foto: Špela Jambriško



Več v Kultura in izobraževanje