Ministrica se opravičuje. Iz zaščitnih razlogov se bo preventivno testirala na COVID-19.

A mnogi se ob tem spet sprašujejo, ali se naslednjič, ko bodo dobili plačilni nalog zaradi neupoštevanja ukrepov, lahko enostavno opravičijo in bo zadeva urejena?

Prlekija-on.net, torek, 22. september 2020 ob 12:47
Ministrica bo opravila test na COVID-19

Ministrica bo opravila test na COVID-19

V torek so se številni spraševali, ali ukrepi ne veljajo za vse. Na dobrodelni prireditvi OKS se je namreč zbralo več ljudi v zaprtem prostoru, a prav noben ni nosil maske, tudi vzdrževanja ustrezne razdalje ni bilo moč zaznati. Na dogodku je bila prisotna tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Simona Kustec, ki se sedaj zaradi tega opravičuje javnosti.

Številni se sprašujejo, kje so maske in razdalja?

Slovenija na nogah: »Otroci v razredih z maskami, »elita« na kupu brez mask in razdalje«


"Spoštovani državljanke in državljani,
iskreno se opravičujem in mi je žal, ker na včerajšnjem dogodku nisem nosila zaščitne maske. Po zagotovilih organizatorja so prireditev organizirali skladno s priporočili in navodili Nacionalnega inštituta za javno zdravje.
Iz zaščitnih razlogov se bom preventivno testirala na COVID-19
." je zapisala ministrica.

A mnogi se ob tem spet sprašujejo, ali se naslednjič, ko bodo dobili plačilni nalog zaradi neupoštevanja ukrepov, lahko enostavno opravičijo in bo zadeva urejena? »Kot vedno. Za "navadne" državljane ena pravila, za vas elito druga! Vi se lepo opravičite, mi pa dobimo položnice za 400€!« se glasi eden od številnih podobnih komentarjev. Na objavo se je sicer dobesedno vsul plaz komentarjev, po nekaj urah jih je že preko tisoč.

Spoštovani državljanke in državljani, iskreno se opravičujem in mi je žal, ker na včerajšnjem dogodku nisem nosila...

Objavil/a Dr. Simona Kustec dne Torek, 22. september 2020


Več v Slovenija