Tudi drugi dan šolanja na daljavo, težave s spletnimi učilnicami

Kot so že v ponedeljek pojasnili pri Arnes-u, »so doživeli izredno povečanje uporabe vseh storitev enotnega izobraževalnega okolja Arnesa.«

Prlekija-on.net, torek, 20. oktober 2020 ob 10:55
Težave s spletnimi učilnicami

Težave s spletnimi učilnicami

V času med 19. 10. in 23. 10. v srednjih šolah in v osnovnih šolah od 6. do 9. razreda izobraževanje poteka na daljavo. Ti učenci in učitelji v tem času uporabljajo Arnesove spletne učilnice, a tudi drugi dan šolanja na daljavo, se pojavljajo težave, saj so nekatere storitve nedosegljive.

Kot so že v ponedeljek pojasnili pri Arnes-u, "so doživeli izredno povečanje uporabe vseh storitev enotnega izobraževalnega okolja Arnesa. Preobremenjen je bil sistem enotne prijave (AAI), a je Arnes težave odpravil v dveh urah. Arnes Učilnice še vedno delujejo upočasnjeno, odkrili smo ozko grlo in ga odpravljamo. Izboljšanje pričakujemo že tekom dneva. Ostale storitve delujejo brez težav."

Arnes Učilnice trenutno nedosegljive

Težave so se ponovile tudi v torek, kot so sporočili: "Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. V čim krajšem času vam bomo podali več informacij. AAI-prijave delujejo, tudi vse ostale storitve, npr. videokonference Arnes Zoom, ki jih lahko uporabite za izobraževanje na daljavo."

Arnes Učilnice so trenutno nedosegljive, uporabnikom se opravičujemo. Težave smo odkrili in jih odpravljamo. Kmalu vam...

Objavil/a Arnes dne Ponedeljek, 19. oktober 2020

Arnes je sicer v času epidemije dobil dodatna sredstva v sklopu programa COVID-19 IKT za VIZ, ki jih je skupaj z rednimi sredstvi vložil v razširitev osnovne infrastrukture, nadgradnjo storitev in za nadomeščanje opreme, ki jo je dobil v posodo med prvim valom epidemije. Trenutno intenzivno vgrajujejo dodatno opremo, ki jo je Arnes, zaradi stanja na trgu in pomanjkanja opreme, dobil v preteklem tednu. "Zmogljivosti bomo še dodatno širili z opremo, ki jo bo Arnes dobil čez nekaj tednov," so še sporočili.



Več v Kultura in izobraževanje