Brezplačni prevozi za starostnike odslej tudi v občini Gornja Radgona

Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi.

Prlekija-on.net, četrtek, 22. oktober 2020 ob 15:23
Župan je prostovoljcem slavnostno predal ključe, foto: občina Gornja Radgona

Župan je prostovoljcem slavnostno predal ključe, foto: občina Gornja Radgona

Občina Gornja Radgona je skupaj z Zavodom Zlata mreža pristopila k sodelovanju v projektu »Izboljšanje trajnostne mobilnosti na socialnem področju v Občini Gornja Radgona« in se tako z letošnjim letom vključuje v projekt PROSTOFER.

Prostoferstvo je oblika prostovoljstva, ki nudi pomoči in podporo tistim, ki so je najbolj potrebni, prinaša pa tudi veliko osebnega zadovoljstva in ustvarja nepozabne trenutke v času, ki bi ga prostovoljec porabil za manj pomembne stvari ali opravila. Prostofer je namenjen vsem tistim starejšim, ki ne vozijo sami, nimajo sorodnikov in imajo nizke mesečne dohodke ter slabše povezave z javnimi prevoznimi sredstvi. Prostofer tako starostnikom omogoča lažjo dostopnost do zdravniške oskrbe, brezplačne prevoze do javnih ustanov, trgovinskih centrov ipd.

Župan Občine Gornja Radgona Stanislav Rojko je v sredo, 21. oktobra, prostovoljcem slavnostno predal ključe občinskega osebnega vozila znamke Ford za vseslovenski prostovoljski projekt mobilnost starejših. V navedeni projekt se je že odzvalo 9 prostovoljcev z željo, da v svojem prostem času na tak način želijo pomagati starostnikom. Za izvajanje projekta Občina Gornja Radgona zagotavlja sredstva za najem klicnega centra, osebno vozilo z vsemi zavarovalnimi in amortizacijskimi sredstvi.

Uporabniki (občanke in občani), ki bodo potrebovali prevoz, lahko pokličejo na brezplačno številko 080 10 10 - klicni center za rezervacije prevozov vsak delovnik med 8.00 uro in 18.00 uro, rezervacijo prevoza je potrebno najaviti vsaj 3 dni pred izvedbo storitve. Pričetek izvajanja prevozov se bo pričel z letošnjim 2. novembrom.

Poziv prostovoljcem v občini - pridružite se nam in postanite Prostofer!

Še vedno pa vabijo dodatne prostovoljce, da se kot prostovoljni šoferji pridružite veliki prostoferski družini - vaš interes kandidata za voznika lahko sporočite na naslov: obcina@gor-radgona.si ali pokličete na telefonsko številko 02 564 38 31.

PROSTOFER – brezplačni prevozi za starostnike odslej tudi v občini Gornja Radgona Občina Gornja Radgona je skupaj z...

Objavil/a Občina Gornja Radgona dne Četrtek, 22. oktober 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Kultura in izobraževanje