Počitnice naj bi podaljšali do 8. novembra

Po neuradnih podatkih TV Slovenija bo ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec »najverjetneje podaljšala jesenske počitnice za osnovnošolce in dijake za teden dni, do 8. 11.«

Prlekija-on.net, četrtek, 29. oktober 2020 ob 17:52
Kako bo s šolanjem v naslednjih tednih?

Kako bo s šolanjem v naslednjih tednih?

Vlada bo na večernem posvetu na Brdu pri Kranju skupaj s strokovno svetovalno skupino pregledala ukrepe in odločila o njihovem podaljšanju. Kot je že v sredo napovedal vladni govorec za COVID-19, Jelko Kacin, gre pričakovati podaljšanje nekaterih ukrepov: "V primeru, da bomo nekatere ukrepe podaljšali in zagotovo jih bomo kar precej podaljšali, bomo potem v petek zjutraj sklicali tiskovno konferenco, na kateri bodo sodelovali tisti člani vlade, ki so odgovorni za izvajanje in seveda tudi nadzor izvajanja teh ukrepov," je takrat povedal na novinarski konferenci.

Ob tem se nestrpno pričakuje, kako bo v naslednjem tednu s šolanjem in obratovanjem vrtcev. Možne opcije so, da se naslednji teden učenci vrnejo v šole, nadaljujejo šolanje na daljavo ali pa bi podaljšali počitnice in bi nato pouk najverjetneje nadomeščali ob sobotah in v juniju. O podaljšanju počitnic so spregovorili tudi že ravnatelji, predvsem iz območij, kjer je okužb veliko in kjer pričakujejo, da se bo prihodnji teden nadaljevalo šolanje na daljavo.

Učenci v šole, podaljšane počitnice ali se nadaljuje šola na daljavo?

Učenci v šole, podaljšane počitnice ali se nadaljuje šola na daljavo? Kacin pojasnjuje.


Situacija z novimi primeri okužb se tudi zaenkrat še ne umirja, vodja strokovne svetovalne skupine dr. Bojana Beović je v sredo povedala, da je smiselno, da trenutno veljavni ukrepi veljajo vsaj dve inkubacijski dobi, torej 28 dni in v tem času se bo tudi pokazala njihova učinkovitost. Vladi pa zaenkrat niso predlagali nobenih novih ukrepov.

Dr. Nuška Čakš Jager je v četrtek povedala, da so v izobraževalnem procesu evidentirali največ okužb med dijaki, veliko manj med učenci v osnovni šoli, v vrtcih je to število minimalno.

Po neuradnih podatkih TV Slovenija pa bo ministrica za izobraževanje dr. Simona Kustec "najverjetneje podaljšala jesenske počitnice za osnovnošolce in dijake za teden dni, do 8. 11.". Dokončno odločitev naj bi sprejeli na večerni seji vlade.

Nacionalni inštitut za javno zdravje je oblikoval navodila

NIJZ oblikoval navodila: Kdo naj ostane v izolaciji in kako dolgo?




Več v Slovenija