Prlekija je odeta v čudovite jesenske barve

V naslednjih dneh bo pri nas še sicer delno sončno, a prihaja ohladitev, ko bo listje z dreves hitro odpadlo, zima pa tudi ni več tako daleč.

Prlekija-on.net, torek, 3. november 2020 ob 18:05
Jesen v Prlekiji

Jesen v Prlekiji

Jesen je letni čas, ki je marsikomu najlepši zaradi barv, ki jih takrat ponuja narava. Ta teden še je verjetno letos zadnji, ko je narava odeta v te pisane barve in tudi vreme nam je še naklonjeno. V torek je najtopleje bilo prav v naših koncih, temperatura se je ponekod povzpela vse do 22 °C. V naslednjih dneh bo pri nas še sicer delno sončno, a prihaja ohladitev, ko bo listje z dreves hitro odpadlo, zima pa tudi ni več tako daleč.

Nekaj te narave si lahko ogledate v spodnjem videu in na fotografijah, ki so nastale v prleških gozdovih in vinogradih v okolici Ljutomera in Jeruzalema.

V sredo pooblačitev

Po napovedih Agencije RS za okolje, se bo v sredo zjutraj od vzhoda pooblačilo, v notranjosti Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Ponekod bo pihal severovzhodnik. Na Primorskem se bo nizka oblačnost zjutraj razkrojila in čez dan bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. Zapihala bo šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 12, najvišje dnevne od 11 do 14, na Primorskem do 20 °C.

V četrtek bo na Primorskem večinoma sončno s šibko do zmerno burjo. Drugod bo sprva pretežno oblačno, čez dan se bo jasnilo, na jugovzhodu šele zvečer. V petek bo pretežno jasno, zjutraj bo v mraziščih slana. Na Primorskem bo še pihala šibka burja.

Temperature Ljutomer

Napovedane temperature za Ljutomer v tem tednu, vir: Accuweather aplikacija


Več v Narava