Nenujne trgovine in storitvene dejavnosti zaprte še vsaj en teden

Skoraj zagotovo bodo do konca leta ostale zaprte šole. Že danes pa bo znano, kako je z ostalimi omejitvami.

Prlekija-on.net, nedelja, 13. december 2020 ob 09:08
Nenujne trgovine ostajajo zaprte

Nenujne trgovine ostajajo zaprte

Vlada je na sobotni dopisni seji podaljšala ukrepe iz Odloka o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Vlada v ožji sestavi bo razpravo glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19, nadaljevala v nedeljo.

Vlada je izdala Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom v Republiki Sloveniji, ki začne veljati 13. decembra 2020 in s katerim se podaljša veljavnost ukrepov za sedem dni.

Šolanje na daljavo se nadaljuje

Tudi v prihodnjem tednu izobraževanje na daljavo


Z namenom, da se omeji gibanje prebivalstva ter zaradi zajezitve in obvladovanja epidemije COVID-19, je 16. novembra 2020 začel veljati odlok, ki začasno prepoveduje ponujanje in prodajanje blaga in storitev neposredno potrošnikom na območju Republike Slovenije, razen nekaterih izjem, ki so nujno potrebne za zagotavljanje osnovnih potreb družbe oziroma so pomembne za zagotavljanje varnosti in zdravja. Ker se epidemiološka slika v Republiki Sloveniji ne izboljšuje, je vlada izdala nov odlok, ki je vsebinsko enak obstoječemu.

Vlada v ožji sestavi bo razpravo glede ukrepov, povezanih z zajezitvijo epidemije covida-19, nadaljevala v nedeljo.

Skoraj zagotovo bodo do konca leta ostale zaprte šole

Kot poroča Televizija Slovenija pa je verjetno, da bi vlada sprostila določene storitvene dejavnosti - tiste, kjer je lahko v prostoru le ena stranka, kot so na primer frizerji in čistilnice. Mogoče je tudi odprtje trgovin z oblačili in čevlji. Skoraj zagotovo pa bodo do konca leta ostale zaprte šole, pred prazniki ni pričakovati niti odprave omejitev zbiranja. Ob tem je najbolj verjetno, da bi vlada sprostitve dejavnosti najprej omogočila v regijah z boljšo epidemiološko sliko.Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija