Občina Ljutomer bo prejela nepovratna sredstva za Prleški kulturni, mladinski in informativni center

Predračunska vrednost projekta znaša skupaj 72.474,12 evra, projekt pa bo sofinanciran z nepovratnimi sredstvi v višini 38.403 evre.

Prlekija-on.net, petek, 22. januar 2021 ob 18:50
Ureditev prostorov za mlade v Ljutomeru

Ureditev prostorov za mlade v Ljutomeru

Občina Ljutomer sporoča, da je na 6. javni poziv za sofinanciranje operacij za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja LAS Prlekija prijavila Prleški kulturni, mladinski in informativni center. Vloga je bila odobrena, iz Evropskega sklada za regionalni razvoj pa bo projekt sofinanciran z nepovratnimi sredstvi v višini 38.403 evre. Predračunska vrednost projekta, ki se bo izvajal v prostorih nekdanje »Jagode« v Ljutomeru, znaša skupaj 72.474,12 evra. Partner in sofinancer v projektu je Kulturno turistično društvo Festival Ljutomer.

Z izvedo navedenega projekta bo nabavljena in vgrajena potrebna oprema za izvajanje kulturnih in drugih dogodkov ter programov socialne vključenosti. Prenovljeni prostori bodo namenjeni kulturnim dogodkom in programom socialne vključenosti za mlade in mlade brezposelne osebe iz občine Ljutomer ter celotnega območja LAS Prlekija. Operacija bo potekala v dveh fazah, ki bosta izvedeni v časovnem intervalu 15 mesecev v letih 2021 in 2022.



Več v Gospodarstvo