Še kaj pišete z roko?

Minuli teden je bil posvečen pisanju z roko. Ljudje vse manj pišemo z roko. Tečaj hitrega tipkanja je zamenjal ure lepopisja. Zato so v Knjižnici Lenart pretekli teden zbirali zapise, najstarejši med njimi je zapis iz kuharske beležke iz leta 1959.

Aleksandra Papež, torek, 26. januar 2021 ob 17:03
Teden pisanja z roko 2021, foto: Nina Polanec

Teden pisanja z roko 2021, foto: Nina Polanec

Teden pisanja z roko 2021 ni ostal neopažen v Knjižnici Lenart. »Teden pisanja z roko obeležujemo že več let, običajno smo pripravili razstavo in občudovali zapise naših uporabnikov, ki so jih z veseljem delili z nami, a žal to letos ni bilo mogoče.« je povedala Petra Kranvogel Korošec, direktorica Knjižnice Lenart.

Zato so pisala v roke vzeli zaposleni in njihovi družinski člani ter pripravili zanimivo video projekcijo zbranih zapisov. »O življenju izpod naših rok...« so poimenovali virtualno razstavo misli o življenju, ki so jih napisali z roko. Najstarejšega izmed zbranih zapisov je leta 1959 v svoji kuharski knjigi napisala mama ene izmed zaposlenih, ki skrbno hrani materine zapise.

Zapise si lahko ogledate v priloženem videu.

»Poleg virtualne razstave, pa smo naše uporabnike povabili k pisanju jutranjih misli svojim najbližjim, sedaj, ko smo več doma in jih pozvali k sestavljanju pisma prijateljem, ki jih trenutno ne morejo obiskati.« je dodala Korošec Kranvoglova.

Na Facebooku pa so pripravili tudi poseben izziv, kjer so zbirali fotografije zapisov, napisanih z roko. Ob koncu preteklega tedna pa so z žrebom enega izmed njih tudi nagradili.

»V Knjižnici Lenart še pišemo z roko. Naročila uporabnikov, sporočila sodelavkam za lepši začetek dneva in podobno še nastaja pri nas. Obenem pa smo se minulo jesen odločili, da bomo vsakemu novemu članu ob vpisu podarili svinčnik - tudi s tem želimo spodbujati pisanje z roko, ne le v minulem tednu, temveč vse leto.« je še dodala direktorica Knjižnice Lenart.

V Knjižnici Lenart še pišemo z roko! Ob zaključku Tedna pisanja z roko 2021, smo k pisanju z roko pritegnile tudi naše družinske člane in dodale še skrbno shranjen zapis iz leta 1959, ki ga je napisala mama naše sodelavke. Pomembno je pisati z roko, saj sta pisava in zapisano ogledalo človeka! Vabljeni k prebiranju naših zapisov! Veseli bomo tudi Vaših!

Objavil/a Knjižnica Lenart dne Sobota, 23. januar 2021


Več v Kultura in izobraževanje