Pozdrav soncu v Mladinskem centru Prlekije

Denis Kolbl iz Krištancev je izvedel svojo prvo poučno, rekreacijsko-sprostitveno delavnico z naslovom Pozdrav soncu.

Prlekija-on.net, sreda, 10. marec 2021 ob 10:53
Pozdrav soncu v MCP-ju

Pozdrav soncu v MCP-ju

Na območju centralnega sedeža in kompleksa Mladinskega centra Prlekije, ki domuje na Spodnjem Kamenščaku 23, potekajo tudi v času pandemije najrazličnejše delavnice ter aktivnosti. Del teh dejavnosti lahko zainteresirani udeleženci in javnost spremljajo na daljavo z uporabo sodobne informacijsko komunikacijske tehnologije, zaposleni v MCP-ju aktivnosti izvajajo in spremljajo v živo, pa tudi po najnovejših določilih sproščanja ukrepov se dejavnostim lahko pridruži do maksimalno deset zunanjih koristnikov.

Sicer pa je MCP deloval od lanskega marca, ko je bila proglašena pandemija neokrnjeno, saj opravlja specifična poslanstva, ki jih ni možno prekiniti. Eko kmetija, samooskrbni vrt, pomoč najšibkejšim in socialno ogroženim, dostava hrane, zdravil, prevozi, izdelava zaščitnega materiala, usposabljanje vodnikov reševalnih psov in reševalnih psov v okviru ERPS in KZS, kateri predstavljajo sestavni del slovenskih nacionalnih sil zaščite in reševanja.

Nedavno se je MCP-ju pridružil kot udeleženec Učnih delavnic, ki predstavljajo šestmesečno usposabljanje za opravila univerzalnega poklica "mladinski delavec" Denis Kolbl iz Krištancev. Projekt omogoča Evropski socialni sklad in centralna služba Zavoda Republike Slovenije za zaposlovanje, izvaja pa socialno podjetje Mladinski center Prlekije. Denis Kolbl je tako, ob mentorju Francu Novaku, uspešno izvedel v torek, 9. marca že svojo prvo poučno, rekreacijsko-sprostitveno delavnico z naslovom Pozdrav soncu. Sodelovalo je ločeno več skupin po pet udeležencev.

Navdušenje je bilo nepopisno ter se bo zagotovo delavnica še večkrat ponovila. Je pa tovrstno razgibavanje in izpostavljanje prvim spomladanskim sončnim žarkom tudi še dodatno zelo koristno, še posebej pa sedaj ob omejitvah in psihičnih stresih zaradi corone. Dejavnost MCP-ja podpira Urad Republike Slovenije za mladino in Občina Ljutomer, pri doniranju hrane socialno šibkim pa je partnerska organizacija - družbeno odgovorno trgovsko podjetje Lidl.

tekst: Miha Selič
foto: Katja Marinič



Več v Kultura in izobraževanje