Postavili dve visoki gredi z najpogostejšimi zelišči v prleški kulinariki

Članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer so bile ponovno ustvarjalne in pridne.

Prlekija-on.net, petek, 2. april 2021 ob 13:471
Delovna akcija DU Ljutomer

Delovna akcija DU Ljutomer

V DU Ljutomer so najbolj prepoznane po svoji delavnosti in idejah upokojenke, članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine. Največ pozornosti namenjajo negovanju, raziskovanju in ohranjanju tradicij naših mam in babic pa seveda tudi dedkov na področju ročnega dela, obrti, kulinarike in veliko drugega. Tako so pred dvema letoma izdale knjigo »Mešam, kuham in uživam«. Doživela je velik uspeh v našem in tudi slovenskem prostoru. Izdale so že njen tretji ponatis.

Izpostavljajo, da se kuhanje in priprava dobrot ne začne v ideji in v kuhinji, ampak že veliko prej. Tako so prišle na idejo, da bodo na dvorišču DU Ljutomer postavili dve visoki gredi. Le ti so na svoji delovni akciji zasadili 31.3.2021 z zelišči, ki se tradicionalno skozi čas uporabljajo v Prlekiji.

Polne delovne vneme so tako pristopile, seveda s pomočjo tudi vseh drugih v društvu, k uresničitvi zamisli. O sami »delovni akciji« največ govorijo posnete fotografije.

Kjer je volja, se najde pot, je ob simbolični otvoritvi povedala vodja sekcije Danica Makoter, je pa dodala, da o prodaji seveda ne razmišljajo, bodo pa z veseljem sadike podarile ljubiteljem pristne - prleške kulinarike. Nameravajo pa izdati brošuro na to temo.

Predsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič je ob tem povedal, da so v DU Ljutomer nanje ponosni in jim želijo še veliko tako dobrih in koristnih idej.



Več v Kultura in izobraževanje