Petkovo živahno dogajanje v cvetočem Lotmerku

Lotmerk v cvetoči pomladi - petek

Dejan Razlag, petek, 13. maj 2011 ob 23:25
Lotmerk v cvetoči pomladi

Lotmerk v cvetoči pomladi

V petek je bilo v Ljutomer na Glavnem trgu živahno, saj se je na prireditvi Lotmerk v cvetoči pomladi, predstavila Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer na letnem koncertu. Še prej je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, na odru sprejela otroški pevski zbor OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, ki so na svetovnem prvenstvu v Bratislavi prejeli srebrno medaljo. Nato je sledila še razglasitev najboljših fotografij foto natečaja Lepote Prlekije.

Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer se je predstavila s pestrim programom, kjer so se najmlajši predstavili z baletom in petjem, nato so nastopili mladinski pevski zbor, kvartet klarinetov, kvartet kitar, skupina kitar, godalni kvartet, skupina godal, tolkalna skupina, harmonikarski orkester ter mladinski pihalni orkester.

Na koncu prireditve je sledila še uradna razglasitev rezultatov nagradnega foto natečaja Lepote Prlekije, ki jo je v sodelovanju z Občino Ljutomer in LTO Prlekija Ljutomer pripravil portal Prlekija-on.net. Nagrade sta podelila županja in direktor LTO Prlekija Ljutomer, Andrej Vršič. Nagrade so prejeli Ciril Ambrož, Anastazij Rudolf in Boštjan Peterka. Najboljše fotografije bodo v soboto razstavljene v Parku I. slovenskega tabora, otvoritev razstave bo ob 12. uri.

Celoten sobotni program lahko vidite tukaj.


Več v Družabno