Motoristi – pripravljeni v novo sezono!

Nova motoristična sezona od motorista zahteva skrbno pripravo, vsako leto znova.

Aleksandra Papež, ponedeljek, 12. april 2021 ob 12:00
Začenja se motoristična sezona

Začenja se motoristična sezona

Sončnih žarkov in toplejših dni se letos niso razveselili samo otroci, temveč tudi lastniki motornih koles. Vendar pa nova motoristična sezona od motorista zahteva skrbno pripravo, vsako leto znova.

»Opazovanje prometa z motorja ni enako spremljanju prometa iz avtomobila, prav tako v hladnejših mesecih splahnijo motoristična kondicija in potrebne veščine, zato je skrbna priprava na novo sezono za varnost vsakega motorista izjemnega pomena.« je razložil Danilo Lukavečki, predsednik Avto moto društva Lenart in lastnik trgovine in servisa DSL v Lenartu. »Prvih 500 do 600 kilometrov v novi sezoni bi se moral motorist voziti kot začetnik, da povrne motoristično formo, s krajšimi razdaljami in manjšimi hitrostmi. Obenem pa biti pozoren na pasti cest spomladi - ostanki zimskega posipavanja, blato na cesti ipd. Prav tako je potrebno pregledati in očistiti čelado z vezirjem ter po potrebi popraviti kombinezon.« še svetujejo v Avto moto društvu Lenart, kjer v juniju načrtujejo izobraževanje za motoriste, kakor je v navadi vsako leto, da skupaj z inštruktorjem pregledajo morebitne spremembe zakonodaje, ki se tičejo voznikov motornih koles ter se preizkusijo v spretnostni vožnji na pripravljenem poligonu.

»Seveda pa mora motorist pred novo sezono pregledati tudi svoje motorno kolo - pregled zavornih ploščic, zavorne tekočine, tlaka v pnevmatikah, svetlobnih teles in drugih delov motorja.« še doda Lukavečki, ki se tudi sam pripravlja na novo motoristično sezono in upa, da bodo razmere tekom le-te dopustile članom AMD Lenart izpeljati več skupnih voženj in druženj.

Vsem motoristom pa želijo srečne in varne poti!



Več v Družabno