Danes nova sproščanja na področju gostinske dejavnosti

Z novim Odlokom se v vseh statističnih regijah dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih, tako v notranjosti gostinskih obratov kot na terasah in vrtovih, lahko opravlja med 5. in 22. uro.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 17. maj 2021 ob 08:52
Gostinski lokali lahko obratujejo do 22. ure

Gostinski lokali lahko obratujejo do 22. ure

Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev v Republiki Sloveniji, ki začne veljati danes, v ponedeljek 17. maja, spreminja pogoje za opravljanje gostinskih storitev.

Na Tržnem inšpektoratu, v času epidemije, izvajajo nadzor nad opravljanjem trgovinske dejavnosti upoštevajoč Odlok o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikov v RS. Nadzor nad gostinsko dejavnostjo, v času epidemije, opravlja Uprava za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. S sproščanjem gostinske dejavnosti, pa zaradi velikega števila poslovnih subjektov, pri nadzoru gostinstva sodeluje tudi Tržni inšpektorat.

Dovoljeno bo zbiranje do 50 udeležencev

Prehajamo v rumeno fazo: to so ukrepi, ki se od sobote sproščajo


Z novim Odlokom se v vseh statističnih regijah dejavnost priprave in strežbe jedi in pijač v gostinskih obratih, tako v notranjosti gostinskih obratov kot na terasah in vrtovih, lahko opravlja med 5. in 22. uro. Dovoljena je zgolj postrežba za mizami (sedeča postrežba), pri čemer je potrebno zagotoviti najmanj 3 metre med robovi miz, ni pa več določena razdalja med osebami za mizo. Za eno mizo lahko sedijo največ 4 osebe, kar pa ne velja za osebe mlajše od 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki za eno mizo.

Omejitev števila oseb v zaprtih javnih prostorih, kjer se opravlja dejavnost ponujanja in prodajanja blaga in storitev, ki je določena na 20 m2 za enega potrošnika, se spreminja v smislu, da ta pogoj ne velja za osebe mlajše od 18 let in so skupaj z ožjimi družinskimi člani oziroma skrbniki v notranjosti takšnega javnega prostora.

V notranjost gostinskih obratov lahko greste samo pod pogojem PCT

Nov vladni semafor: Tudi v zeleni fazi pogoj PCT
Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija