V občini Razkrižje dve razstavi

Na ogled je razstava Svežina poti ... 2020, članov Likovne sekcije Silvo Prelog ter mentorice in avtorice akcije, magistre umetnosti akademske slikarke Katje Bednařik Sudec.

Prlekija-on.net, sreda, 19. maj 2021 ob 22:12
Razstava

Razstava

V Knjižnici in čitalnici Razkrižje bo vse do 24. junija 2021 na ogled razstava Svežina poti ... 2020, članov Likovne sekcije Silvo Prelog ter mentorice in avtorice akcije, magistre umetnosti akademske slikarke Katje Bednařik Sudec.

Razstavljena dela so nastala po izvedbi performativne akcije polaganja zbranih oblačil občanov na ploščad prireditvenega prostora v Šprincu, kar je simbolično nadomeščalo tradicionalno prireditev Pozdrav jeseni. Akcija se je zgodila 2. septembra 2020 v okviru Likovne sekcije Silvo Prelog Ljutomer v sodelovanju z OI JSKD Ljutomer, Občino Razkrižje in Turistično narodopisnim društvom Razkrižje. Od takrat dalje so po doživetem (foto Matjaž Vertuš), nastajala posamezna dela vseh udeleženih, ki si jih do 24. junija 2021 lahko ogledate v Knjižnici in čitalnici Razkrižje vsak ponedeljek in sredo od 14. do 16. ure ali po predhodni najavi.

Vzporedno pa se odvija sproti nastajajoča razstava likovnih del najmlajših iz Občine Razkrižje Moji letni časi v času zaprtja. Kot prvi se na stenah predstavljata Eva Mulec in Zala Bednařik.

V času Tedna ljubiteljske kulture od 21. do 30. maja 2021 vabijo vse otroke iz Občine Razkrižje, da prinesejo svoja dela, ki so nastala tekom zaprtja, da jih izobesijo in predstavijo širši javnosti na ogled. Dodatne informacije v zvezi z oddajo del dobite na telefonski številki 041 878 448. Po razstavi bo nastala predstavitvena zloženka otroški del, ki jo otroci prejmejo v spomin.

Pozdrav jeseni malo drugače

Letos je dogodek Pozdrav jeseni potekal malo drugače




Več v Kultura in izobraževanje