Kmetiji Sever zlata medalja za čevapčiče

Na mednarodnem ocenjevanju kakovosti mesa in mesnih izdelkov v sklopu sejma AGRA, so prejeli zlato medaljo za tržno ponudbo - čevapčiče.

Prlekija-on.net, petek, 28. maj 2021 ob 09:56
Čevapčiči Kmetije Sever, foto: FB Kmetija Sever

Čevapčiči Kmetije Sever, foto: FB Kmetija Sever

Kot smo že poročali, je pod okriljem 59. mednarodnega kmetijsko-živilskega sejma AGRA, ki bo potekal od 21. do 26. avgusta v Gornji Radgoni, na Biotehniški fakulteti, Oddelek za živilstvo v Ljubljani, potekal 1. del 42. mednarodnega ocenjevanja kakovosti mesa in mesnih izdelkov. Komisija strokovnjakov iz Biotehniške fakultete je pod predsedstvom prof. dr. Lee Demšar ocenila 110 svežih mesnih izdelkov (kategorija D), s katerimi je sodelovalo 19 udeležencev iz Slovenije (17), Hrvaške (1) in Avstrije (1). Slovenski proizvajalci so prijavili na ocenjevanje 103 izdelke, pet izdelkov je bilo iz Hrvaške in dva iz Avstrije.

Strokovna komisija je izdelke nagradila s štirimi šampionskimi naslovi, 58 zlatimi, 36 srebrnimi in 10 bronastimi medalj za tržno ponudbo. Med sodelujočimi vzorci je prevladovalo oblikovano, začinjeno presno meso s 96 vzorci, 11 je bilo maloprodajnih kosov pakiranega mesa in trije velikoprodajni kosi pakiranega mesa.

Zlato medaljo za tržno ponudbo - čevapčiče, je prejela tudi Kmetija Sever s Cvena, Sever Robert - nosilec dopolnilne dejavnosti na kmetiji. Vse podeljene nagrade in sodelujoče na ocenjevanju si lahko ogledate tukaj.

Ocenjevali so sveže meso

AGRA 2021 se je pričela z ocenjevanjem svežega mesa


ČEVAPČIČI - ZLATA MEDALJA Na največjem 42. mednarodnem ocenjevanju v okviru sejma AGRA Gornja Radgona so naši...

Objavil/a Kmetija Sever dne Četrtek, 27. maj 2021


Več v Gospodarstvo