Letos državno ocenjevanje prleških gibanic in virtualni kulinarični pohod

Posneli so krajše promocijske posnetke pri petnajstih ponudnikih, ki se bodo predstavili na 13 kilometrov dolgi trasi pohoda po občini Križevci.

Prlekija-on.net, četrtek, 3. junij 2021 ob 10:48
Prleška gibanica

Prleška gibanica

Državno ocenjevanje prleških gibanic se bo odvilo v soboto, 12. 6. 2021. Predsednik ocenjevanja ostaja Tomaž Vozelj, ugledni kulinarični strokovnjak in predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Seveda na ocenjevanje prleško gibanico lahko prinesejo vsi, tako ljubitelji prleške gibanice kot tržni ponudniki. Objavljen je že razpis, na dan ocenjevanja bo na ogled razstava ocenjenih prleških gibanic.

RAZPIS ZA OCENJEVANJE PRLEŠKE GIBANICE 2021

  1. OCENJUJE SE SAMO PRLEŠKA GIBANICA, VSAK LAHKO PRIJAVI LE EN IZDELEK.
  2. PODELILE SE BODO NAGRADE NAJBOLJŠIM TREM PRLEŠKIM GIBANICAM V DVEH KATEGORIJAH: TRŽNI PONUDNIKI IN LJUBITELJI PRLEŠKE GIBANICE.
  3. DOSTAVA PRLEŠKE GIBANICE ZA OCENJEVANJE : SOBOTA, 12. 6. 2021, MED 9.30 IN 11.00, ŽUPNIJSKI PROSTORI V KRIŽEVCIH PRI LJUTOMERU (v pekaču).
  4. RAZGLASITEV REZULTATOV BO ISTI DAN OB 15. URI V ŽUPNIJSKIH PROSTORIH V KRIŽEVCIH PRI LJUTOMERU.
  5. PODELITEV CERTIFIKATOV RTADICIONALNA PRLEŠKA GIBANICA BO V PONEDELJEK, 21. 6. 2021.

Certifikate Tradicionalna prleška gibanica prejmejo tisti, ki na ocenjevanju prleških gibanic zadostijo strogim kriterijem kakovosti in dosežejo najmanj 85 % točk od vseh možnih.

Kulturno, turistično in izobraževalno društvo Kelih sicer že od leta 2014 izvaja različne aktivnosti za večanje prepoznavnosti prleške gibanice. V okviru projekta Prleška gibanica, ki je sofinanciran s strani Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja in Programa razvoja podeželja RS/CLLD, se bo letos prireditev Prleška gibanica izvedla v drugačni obliki.

Čeprav so novice o koronavirusu zadnje čase zelo spodbudne in se ukrepi sproščajo, marca še niso vedeli, kako se bodo stvari odvijale. Prav zato bo letošnji Kulinarični pohod Prleška gibanica 2021 virtualen. Posneli so krajše promocijske posnetke pri petnajstih ponudnikih, ki se bodo predstavili na 13 kilometrov dolgi trasi pohoda po občini Križevci. V soboto, 12. 6. 2021, ga bodo objavili na družabnih omrežjih in kanalu You Tube, saj je bila na ta dan načrtovana izvedba pohoda.



Več v Kultura in izobraževanje