Ormoški obrat Safila prodali podjetju Znass Transport

Kot navaja Safilo, je podjetje Znass Transport eno vodilnih logističnih akterjev v Sloveniji.

Prlekija-on.net, četrtek, 17. junij 2021 ob 14:103
Safilo Ormož

Safilo Ormož

Kot je znano, je skupina Safilo marca letos napovedala, da bo zaradi načrta za uravnoteženje proizvodnih zmogljivosti skupine s trenutnimi in prihodnjimi potrebami na trgu junija letos zaprla obrat in prenehala s proizvodnjo očal v Ormožu. Zaradi tega bo brez dela ostalo 557 zaposlenih.

Sedaj pa so v skupini podpisali pogodbo o prodaji proizvodnega obrata z logističnim podjetjem Znass Transport, sporočajo iz Safila. Koliko je prodajna pogodba vredna, ni znano. Sporazum o prodaji ormoške lokacije v Safilu utemeljujejo kot zavezanost njihove družbe k optimizaciji proizvodnje in sledijo dogovoru s sindikati in svetom delavcev, ki so ga dosegli aprila, so zapisali v sporočilu za javnost. Sredi aprila je Safilo namreč s sindikati in svetom delavcev dosegel sporazum glede zaprtja. Med drugim so se dogovorili o višjih odpravninah in regresu ter dodatnem izplačilu zaposlenim.

Safilo Ormož

Dosegli sporazum v zvezi z zaprtjem tovarne Safilo v Ormožu


Kot navaja Safilo, je podjetje Znass Transport eno vodilnih logističnih akterjev v Sloveniji. Kot je zapisano na njihovi spletni strani, gre za družinsko podjetje, ki je bilo ustanovljeno že leta 1990. Začelo se je z avtomehanično delavnico, za popravilo osebnih vozil, pozneje so vključili še gradbeništvo, notranji transport in mednarodni cestni prevoz. Danes je prvenstvena dejavnost mednarodni cestni transport, s katerim je povezana celovita logistična usmeritev. Leta 2006 so zaradi večjih potreb, odprli novo poslovno enoto s pisarnami, delavnico, skladiščem in pralnico tovornih vozil. Leta 2013 so odprli novo logistično cono neposredno ob avtocesti Ljubljana-Zagreb. Cona je predvidena skladiščni logistiki in je v velikosti 30.000 m².

Za nakup proizvodnje je do nedavnega bil v igri tudi Carthago iz Odrancev, s čimer so si v Ormožu obetali okoli 300 delovnih mest, a so nato pogajanja bila prekinjena. Zaenkrat pa še ni znano glede števila možnih zaposlitev, ki bi jih lahko prinesel nov lastnik ormoškega obrata.



Več v Gospodarstvo