Slovenska olimpijska bakla združuje staro in mlado - tudi v občini Razkrižje je bilo nepozabno

Baklo so sprejeli od Občine Ljutomer ter jo nato predali naprej Prekmurju - županji Občine Črenšovci, kar je bilo na simbolnem mestu, na mostu čez reko Muro, med Razkrižjem in Bistrico.

Prlekija-on.net, četrtek, 1. julij 2021 ob 08:55
Slovenska olimpijska bakla na Razkrižju

Slovenska olimpijska bakla na Razkrižju

Bilo je enostavno nepopisno čudovito druženje, od sprejema od Občine Ljutomer, do druženja v Centru Zavirje Razkrižje in ob predaji bakle Prekmurju - županji Občine Črenšovci, kar je bilo na simbolnem mestu, na mostu čez reko Muro, med Razkrižjem in Bistrico.

Kot nosilci bakle in spremljevalci bakle so sodelovali župan Stanko Ivanušič, podžupan Denis Baumgartner, članice in člani občinskega sveta z najstarejšo članico Terezijo Nemec na čelu, člani Športnega društva Razkrižje, kjer je kot nosilec bakle nastopil član občinskega sveta in podpredsednik ŠD Razkrižje Damjan Pergar in PGD Razkrižje z mentorjem mladincev Jožetom Makovcem, učenci OŠ Razkrižje in drugi.

Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer

Slovenska olimpijska bakla prispela v Ljutomer


Kot nosilce bakle velja izpostaviti naslednje:

Špela Rozmarič, je uspešna nogometašica, članica Ženskega nogometnega kluba Nona Pomurje in članica ženske nogometne A reprezentance.
Mitja Sedmak, bivši rokoborec, sedaj pa uspešno deluje v družinskem podjetju. V svoji rokoborski karieri je 12 krat postal državni prvak, na evropskem prvenstvu je dosegel enkrat 5. mesto in enkrat 3. mesto, na svetovnem prvenstvu pa 9. mesto. Njegova športna pot se je žal zaradi težke poškodbe končala s pripravami za olimpijske igre v Tokio 2008.
Jani Ščavničar je bivši rokometaš in član ekipe Dodgeball Pomurje. Janijeva športna kariera se je pričela v osnovni šoli, kjer je treniral karate. Kasneje se je izkazal v rokometu in celo igral v 1.B in 2. državni ligi. Z ekipo Dodgeballa se je leta 2017 udeležil evropskega prvenstva in leta 2018 svetovnega prvenstva.
Anja Ferlin, ki trenutno deluje kot vršilka dolžnosti ravnateljice v Domu Antona Skale Maribor, pripravlja pa doktorat iz edukacijskih ved. Izhaja iz rejniške družine Ferlin iz Razkrižja, njeni starši so se namreč odločili v rejništvo sprejeti kar 7 otrok.
Eva Mulec, ki je zaključila 3. razred na OŠ Razkrižje se lahko pohvali z naslovom državne prvakinje v krosu, njen brat David Mulec pa je postal državni podprvak v krosu.

Dogodek je povezoval Tomaž Lukač, znan kot komentator Lige prvakov.

Po tekaškem delu je bila možnost fotografiranja z baklo, pri bližnjem Ivanovem izviru je bil prikazan prizorček o ljudskih verovanjih povezanih z zdravilno vodo iz izvira. Dogodek v Centru Zavirje pa so zaključili s pokušino razkriških pogačic in razkriških mlincev.

Slovenska bakla je projekt Olimpijskega komiteja Slovenije-Združenja športnih zvez in je simbol povezovanja, obiskala bo vseh 212 občin.



Več v Šport