Tako je na nebu bil viden legendarni Goodyear Blimp, ki bo v Sloveniji gostoval ta teden

V Slovenijo bo prek Ajdovščine, Postojne, Vrhnike in Ljubljane do letališča Lesce pri Bledu predvidoma pripotoval 20. julija.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 19. julij 2021 ob 16:30
Objavil/a Damijana Srečna dne Petek, 16. julij 2021

Goodyear Blimp nad Slovenijo

Svetovno znana ikona Goodyear Blimp je na evropski turneji, v sklopu katere bo obiskal tudi Slovenijo. Še pred samim obiskom naše države, ki bo ta teden, smo to legendarno zračno plovilo na našem nebu imeli priložnost videti že v četrtek, ko je preletel Slovenijo na svoji poti do Italije.

Legendarno zračno plovilo Goodyear Blimp je v sklopu svoje evropske turneje, ki traja od 5. junija do 22. avgusta, že poskrbelo za posnetke dirke WTCR (FIA World Touring Car Cup) v Nemčiji in dirke turnih avtomobilov na prvenstvu BTCC (British Touring Car Championship) v Angliji ter tako ponovno dokazalo, da je nenadomestljiva stalnica športnih prireditev.

Pred naslednjo tekmo WEC (FIA World Endurance Chaimpionship), ki je bila minuli vikend v italijanski Monzi, je Goodyear Blimp v četrtek, 15. julija, potoval čez Slovenijo. Okoli poldneva bo prečkal avstrijsko-slovensko mejo zahodno od Maribora. Pot ga je nato vodila čez Ruše, mimo Oplotnice, Zreč in Vojnika do Celja ter nato naprej do Ljubljane, nato pa je zavil proti Vrhniki, mimo Postojne, čez Ajdovščino in nazadnje prečkal mejo ter pristal in prenočil na letališču v italijanski Gorici. Na nebu ga je bilo praktično nemogoče spregledati, saj je letel 300 metrov nad terenom. Njegovo pot ste lahko v živo spremljali prek spletne strani Flight radar, oznaka plovila je: D-LZFN.

Goodyear Blimp prihaja v Slovenijo

Goodyear Blimp že nad Slovenijo


V Slovenijo se bo Blimp vrnil že v torek, ko ga bomo imeli priložnost še pobližje spoznati. V Slovenijo bo prek Ajdovščine, Postojne, Vrhnike in Ljubljane do letališča Lesce pri Bledu predvidoma pripotoval 20. julija. Poleti z Blimpom bodo 21. julija organizirani za izbrane skupine poslovnih partnerjev podjetja Goodyear, novinarjev in ostalih medijskih predstavnikov, zaposlene v podjetju in nagrajence različnih nagradnih iger. Komercialni poleti ne bodo organizirani, sporoča Goodyear Slovenija.

Goodyearov Blimp je sicer največje poltogo zračno plovilo na svetu, ki v dolžino meri več kot 75 metrov, visoko pa je skoraj 18 metrov. Gre za pomembnega ambasadorja blagovne znamke Goodyear, saj je odet v njihove značilne barve.

Spodaj je nekaj fotografij, ki so nam jih posredovali bralci ter nekaj fotografij, ki so jih objavili uporabniki na Facebook strani Goodyear.

Objavil/a Andreja Ivanek dne Četrtek, 15. julij 2021
Objavil/a Ervin Pečar dne Četrtek, 15. julij 2021
Objavil/a Mitja Cener dne Četrtek, 15. julij 2021
Objavil/a Anja Potrč Šauperl dne Četrtek, 15. julij 2021
Objavil/a Anja Potrč Šauperl dne Četrtek, 15. julij 2021
Objavil/a Andreja Klemše dne Petek, 16. julij 2021
Objavil/a Boštjan Rebec dne Sobota, 17. julij 2021


Več v Zanimivosti