10 let Občine na prostem

Ob zaključku dneva prostovoljstva so podelili priznanja in zahvale društvom, zavodom in javnim podjetjem.

Kristina Žižek, četrtek, 5. avgust 2021 ob 12:40
Ob 10-letnici Občine na prostem so podelili posebna priznanja društvom, zavodom in javnim podetjem, ki letos praznujejo okrogle obletnice delovanja.

Ob 10-letnici Občine na prostem so podelili posebna priznanja društvom, zavodom in javnim podetjem, ki letos praznujejo okrogle obletnice delovanja.

Ob 10-letnici dogodka Občina na prostem je v sredo, 4. avgusta, v Parku 1. slovenskega tabora potekala prireditev v zahvalo prostovoljcem. Ljutomerska občina se namreč ponaša s kar 125 društvi, ki vsako leto pripravijo pestro paleto dogodkov, pomagajo ljudem v stiski in sooblikujejo utrip občine. Dogodek Občina na prostem pa že 10. leto zapored ponuja društvom, javnim podjetjem in zavodom, da svoje delo predstavijo občanom in občankam.

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je društvom, zavodom in javnim podjetjem podelila posebna priznanja za njihove okrogle obletnice. Priznanja so prejeli: Društvo Oktet Arion za 10 let delovanja, Čebelarsko društvo Ljutomer za 100 let delovanja, Turistično športno društvo Branek Branoslavci za 30 let delovanja, Župnijska Karitas Ljutomer za 30 let delovanja, Strelsko društvo »Mesto« Ljutomer za 70 let delovanja, Turistično društvo Cven za 20 let delovanja, Avto moto društvo Ljutomer za 70 let delovanja, Planinsko društvo Ljutomer za 70 let delovanja, Dom starejših občanov Ljutomer za 20 let delovanja, Športno rekreacijsko društvo Kostanjevica za 20 let delovanja, Društvo diabetikov Ljutomer za 35 let delovanja, Kulturno društvo Anton Krempl Mala Nedelja za 45 let delovanja, Društvo Vital Fit za 5 let delovanja, Turistično kulturno društvo Mak Pristava za 25 let delovanja. Priznanje so prejeli tudi zaposleni v občinski upravi Občine Ljutomer za strokovno opravljeno delo.

Tadej Toš v Parku 1. slovenskega tabora

Tadej Toš: Prlekija je najbolj optimističen del Slovenije


Letos občina praznuje tudi leto gasilstva in prostovoljstva, zato so predstavnikom vseh društev, zavodov in javnih podjetij v Občini Ljutomer podelili tudi posebne simbolne zahvale. Z razglasitvijo leta za leto prostovoljstva bi se radi poklonili in zahvalili vsem prostovoljcem v naši občini, ki na takšen ali drugačen način nesebično pomagajo sočloveku, soobčanu, soobčanki.

Podelitvi priznanj in zahval je sledil nastop Tadeja Toša.



Več v Gospodarstvo