V Ljutomeru postavili klopotec

Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub prleških babic, so postavili klopotec, ki ga vsako leto v Ljutomeru postavljamo v času Prleškega sejma.

Prlekija-on.net, sobota, 7. avgust 2021 ob 12:28
Postavljanje klopotca v Ljutomeru

Postavljanje klopotca v Ljutomeru

Kljub temu, da je letos Prleški sejem ponovno odpadel in bi moral biti danes, je dopoldan na Glavnem trgu v Ljutomeru bilo veselo. Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer in Klub prleških babic, so postavili klopotec, ki ga vsako leto v Ljutomeru postavljamo v času Prleškega sejma. Ob postavitvi so predstavili pomen klopotca za naše kraje in vsak posamazen del, ki ga sestavlja. Klopotec so letos postavili s pomočjo "rüšta".

Za glasbeno spremljavo so poskrbeli Tadej in Julija Ozmec ter Kvartet Jeruzalem. Navzoče sta nagovorila Vinska kraljica Ljutomera, Martina XX, Tina Pregrad in podžupan Občine Ljutomer, Niko Miholič, ki sta po postavitvi klopotca nazdravila skupaj s predsednikom ljutomerskih vinarjev, Stanislavom Kaučičem.

Postavitev klopotca je spremljalo kar nekaj ljudi, prisotni so bili tudi predstavniki pobratenih Občin Fulnek in Užice, ki so jih ob tej priložnost na vozu zapeljali po mestu.



Več v Družabno