Mura spet v prvo ligo?

V klubu so oddali vso dokumentacijo

Prlekija-on.net, sreda, 8. junij 2011 ob 19:58
Mura

Mura

Na podlagi dopisa Nogometne zveze Slovenije (NZS) se je včeraj sestal upravni odbor nogometnega kluba Mura, kjer so se člani pogovorili o nadaljnjih korakih murskosoboškega kluba. Upravni odbor je sklenil, da so danes na NZS poslali vlogo za pridobitev prvoligaške licence, ki so jo opremili z vso potrebno dokumentacijo.

"Med sestankom smo se povezali tudi z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, ki nas je podprl v naših prizadevanjih," je ob tem povedal predsednik Mure 05 Miroslav Topič.

Mura je torej zaprosila za prvoligaško licenco, pristaše kluba pa nekoliko skrbi finančna plat celotne zgodbe. "Finančno konstrukcijo za tekmovanje v Prvi ligi bomo ustrezno pripravili, kot zahtevajo pogoji NZS. Do pridobivanja sredstev smo že pristopili pred dobrima dvema tednoma, ko še nismo vedeli za Prvo ligo. Vabilo NZS nam je dejansko vse skupaj le olajšalo, saj dobivamo veliko klicev potencialnih sponzorjev, ki so pripravljeni podpreti klub v prvoligaški konkurenci. Vsekakor pa bo ustrezno finančno konstrukcijo od nas zahtevala tudi zveza," so še pojasnili v klubu. Kot sponzor, naj bi bil v igri tudi salzburški Red Bull.

Pomurje bo tako v naslednji sezoni po vsej verjetnosti imelo dva prvoligaša. Nafta Lendava je po začetnih zapletih prav tako dobila licenco za Prvo ligo si.

Do zdaj ima licenco za nastopanje v Prvi ligi si osem klubov. Aluminij in Interblock, ki sta v drugi ligi zasedla prvo in drugo mesto, sta se igranju v prvi ligi odpovedala.


Več v Šport