Za 5 milijonov evrov prenovili trgovino in uvedli številne energetsko varčne izboljšave

Pri tem je šlo za prvo celostno prenovo notranjosti poslovalnice, ki zajema 6.515 kvadratnih metrov, preuredili pa so tudi zunanjost trgovine.

Prlekija-on.net, sreda, 25. avgust 2021 ob 15:12
INTERSPAR Murska Sobota

INTERSPAR Murska Sobota

SPAR Slovenija je v sredo, 25. avgusta, po 4-mesečni prenovi odprl celovito prenovljeno trgovino INTERSPAR Murska Sobota. Trgovina se ponaša z moderno podobo, ki jo po novem dopolnjujeta steklena fasada in nadstrešek, ter sodobnim ambientom za nakupovalno izkušnjo po najnovejših smernicah. Prenova je potekala z mislijo na varovanje okolja, saj so v trgovino uvedli številne energetsko varčne izboljšave.

Skupna investicija prenove INTERSPAR Murska Sobota je znašala 5 milijonov evrov. Pri tem je šlo za prvo celostno prenovo notranjosti poslovalnice, ki zajema 6.515 kvadratnih metrov, preuredili pa so tudi zunanjost trgovine. To so posodobili s stekleno fasado, ki jo dopolnjuje moderen, z lesom obložen nadstrešek. V trgovini INTERSPAR Murska Sobota bo sicer za kakovostno ponudbo in odlično nakupovalno izkušnjo še naprej skrbelo približno 100 zaposlenih.

Notranjost trgovine INTERSPAR Murska Sobota sedaj združuje posodobljene in tematsko urejene oddelke, ki se vsi, z izjemo trafike, nahajajo na novih lokacijah. V središču trgovine sta Pekarna Spar s široko ponudbo pekovskih izdelkov, med drugim tudi samopostrežnih, in tržnica, ki ponuja pestro izbiro sezonskega sadja in zelenjave, na voljo pa je tudi raznolik izbor živil, ki jih je moč kupiti brez embalaže oz. v rinfuzi. Takoj ob vhodu v trgovino se nahaja široka ponudba kozmetike in neživil, proti koncu nakupovalne poti pa bodo obiskovalci lahko izbirali med raznovrstno paleto mlečnih in zamrznjenih izdelkov.

Novost v trgovini sushi bar

Prenovljena je tudi postrežna delikatesna linija, v katero je umeščen Oddelek SPAR To Go z izborom različnih pic ter toplih in pečenih jedi. Ponudbo dnevno sveže pripravljenih solat, sendvičev, sladic in pijač pa bodo kupci našli v vitrini v bližini oddelka tržnica, kjer se nahaja tudi aparat, na katerem si lahko kupci sami iztisnejo pomarančni sok.

Novost v trgovini je tudi sushi bar, v katerem bo kupcem vsak dan na voljo več vrst sveže pripravljenih sushijev. Prav tako so nove vse blagajne, trgovinske police ter hladilne in zamrzovalne vitrine, tik ob vhodu v trgovino pa se nahajajo novi, lažji nakupovalni vozički.

INTERSPAR Murska Sobota

Trgovina vključuje okolju prijazne izboljšave

V podjetju SPAR Slovenija dajejo velik pomen trajnostnemu ravnanju in energetski gradnji svojih trgovin. Tako tudi trgovina INTERSPAR Murska Sobota vključuje okolju prijazne izboljšave, kot so energetsko varčna LED-razsvetljava in zaprti hladilniki, ki trošijo manj energije. Za peko svežih pekovskih izdelkov bodo v trgovini uporabljali novo peč na lesne pelete, ki so obnovljiv, energijsko učinkovit in okolju prijazen vir energije. V trgovino je vgrajen tudi nov sistem hladilne tehnike, ki namesto okolju neprijaznega hladiva, plina R-404A, uporablja plin CO2. Poleg tega je v trgovini urejena polnilna postaja za čistila in pralne praške Odori z uporabo lastne embalaže ter sistem zbiranja povratne embalaže v avtomatih Tomra, s čimer v podjetju SPAR Slovenija podpirajo krožno gospodarstvo.

Odprtje prenovljene trgovine v Murski Soboti je generalni direktor Spara Slovenija David Kovačič pospremil z besedami: »V Sparu smo ponosni, da se kupci v naše trgovine radi vračajo, zato smo tudi pri prenovi INTERSPARA Murska Sobota sledili osnovnemu vodilu - zagotoviti najboljšo ponudbo po ugodni ceni, ki bo zadovoljila želje in potrebe vsakega kupca. Ker je trajnostna naravnanost ena naših ključnih vrednot, smo v trgovino uvedli številne okolju prijazne izboljšave, osvežena podoba pa je sedaj skladna z našim najsodobnejšim konceptom gradnje novih trgovin

V soboto, 28. avgusta, INTERSPAR Murska Sobota prireja tudi otvoritveni dogodek s pestrim celodnevnim programom za vse generacije.
Za zabavni program bodo poskrbeli Eva Boto, Tilen Lotrič, Miran Rudan, Miki Vlahovič, Pumpa, Alenka Kolman z animacijo ter Malibu.



Več v Gospodarstvo