V petek zvečer v atriju Mestne hiše Prašnati in prleška vina

Ob glasbi se bodo tokrat predstavila vina iz Vinogradništva Robert Ozmec.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. september 2021 ob 14:58
Prašnati

Prašnati

Turistična zadruga Prlekija (Visit Prlekija), JSKD Ljutomer in Občina Ljutomer vas vabijo na koncert skupine Prašnati, ki bo v atriju Mestne hiše v Ljutomeru, v petek, 17. septembra, od 19. ure naprej. Tokrat se bodo predstavila vina iz Vinogradništva Robert Ozmec.

Vstop na dogodek je brezplačen, lahko pa si rezervirate mizo. Rezervacije sprejemajo na tel. št. 040 544 940 ali elektronski pošti info@visit-prlekija.eu

Prašnati so nekakšni glasbeni arheologi, ki prekopavajo polja in poti glasbenega ustvarjanja preteklosti, ji dajejo novo preobleko, a ravno toliko, da zadiši po novem. Iščejo med pozabljeno preteklostjo in nostalgijo, a se naslanjajo na všečnost. Pred petimi leti so oblekli prašnati gvant in se poigrali s prvimi skladbami. Njihov repertoar je preplet neke starogradske glasbe, swinga, ruskih romanc, italijanskih kancon in francoskih šansonov. Še česa, kar je bilo in je lahko spet zanimivo. Njihova sestava spominja na neko filmsko muziko, kjer se vehementni harmoniki pridružujejo seksipilen saksafon, mogočen bajs, zgolj eden in edini bobenček, od vseh instrumentov pa gotovo najbolj neobičajne, a za panonsko pokrajino še kako značilne in kar malo erotično obarvane cimbale. No njih zvok! Vsega imajo!

PRAŠNATI:
Boštjan Baša - harmonika
Boštjan Rous - saksofon in vokal
Luka Ščavničar - kontrabas in spremljajoči vokal
Andi Sobočan - cimbale
Tomi Došen - boben

Jutri špilamo. PCT se preverja, tako kot vsepovsod. A to nas ne bo odvrnilo od dobre kapljice in odlične glasbe. Vabljeni, vstop je prost. ;)

Objavil/a Visit Prlekija dne Četrtek, 16. september 2021


Več v Družabno