Ustvarjalne roke članic Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer

Članice posvečajo največ pozornosti negovanju, raziskovanju in ohranjanju tradicije. V svoje izdelke vlagajo veliko časa, energije, potrpljenja in ljubezni. Vse to daje njihovim izdelkom posebno vrednost.

Prlekija-on.net, sobota, 9. oktober 2021 ob 11:59
Razstava Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine DU Ljutomer

Razstava Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine DU Ljutomer

Pri Društvu upokojencev Ljutomer zelo uspešno in zavzeto deluje Sekcija za ohranjanje kulturne dediščine. Članice posvečajo največ pozornosti negovanju, raziskovanju in ohranjanju tradicije. V svoje izdelke vlagajo veliko časa, energije, potrpljenja in ljubezni. Vse to daje njihovim izdelkom posebno vrednost.

Razstava, katero so svečano odprli v petek, 8. oktobra, bo odprta vse do nedelje. Na ogled so postavile veliko lastnih izdelkov, katere so članice večinoma izdelovale zaradi epidemije doma. Predstavila jo je vodja, Danica Makoter. Otvoritvene slovesnosti so se udeležili predsednik ročnodelskih delavnic ZUDUS-a Slovenije Branko Suhadolnik, podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, posebej pa so bili veseli obiska otrok Vrtca Ljutomer, ki so jim zapeli.

Med ogledom razstave so članice organizirale čajanko s pecivom, ki so ga same spekle v ta namen. Čaj so pripravile iz zelišč, ki so jih čez leto vzgojile v visokih gredah na dvorišču društva.

Izdelke razstavljajo ob različnih priložnostih, do sedaj so organizirale že 34 razstav, kar jih uvršča po aktivnostih v sam slovenski vrh med društvi upokojencev.

"Vse povedano naj vas spodbudi, da si razstavo ročnih del tudi do nedelje ogledate v Domu upokojencev Ljutomer med 9. in 13.00 uro," je vse na ogled razstave povabil predsednik DU Ljutomer, Ciril Magdič.



Več v Kultura in izobraževanje