Vrstijo se odpovedi martinovanj

Po Mariboru so martinovanja odpovedali še na Ptuju in v Halozah, v Moravskih Toplicah so odpovedali prireditev 21. Martinov pohod, v Občini Lendava pa so podali poziv k dvotedenski odpovedi vseh prireditev.

Prlekija-on.net, sreda, 3. november 2021 ob 16:251
Odpovedali so že več martinovanj

Odpovedali so že več martinovanj

Naslednji teden bi se v naših koncih morala odvijati številna martinovanja, ki pa jih ponekod že odpovedujejo zaradi, kot navajajo organizatorji, slabih epidemičnih razmer. Po Mariboru so tako danes martinovanja odpovedali še na Ptuju in v Halozah, v Moravskih Toplicah pa so odpovedali prireditev 21. Martinov pohod.

Iz ptujskega Zavoda za truizem tako ne bo letošnjega načrtovanega martinovanja na ulicah. "Na podlagi okrožnice Zdravstvenega doma Ptuj in Splošne bolnišnice Ptuj je Zavod za turizem Ptuj skupaj z Mestno občino Ptuj sprejel odločitev o odpovedi javnega dela dvodnevne prireditve v četrtek, 11. 11., in v soboto, 13. 11. 2021," so sporočili. Če bodo epidemiološke razmere dopuščale, pa bo v nedeljo, 7. novembra 2021, premierno izveden Potep po vinogradih Mestnega Vrha, v okviru katerega bodo med 10. in 18. uro vrata za obiskovalce odprli ponudniki na Mestnem vrhu, protokolarni del programa pa se bo odvijal na digitalnih kanalih.

Še več odpovedi martinovanj...

Odpovedanih še več martinovanj in prireditev


Zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom so tudi v Halozah sprejeli odločitev, da organizirano prireditev Martinovanja v Halozah odpovedo, so sporočili iz občine Majšperk, ki je letos nameravala organizirati martinovanja v haloških občinah. Tako so napovedani dogodki v času od 5.11. do 14.11.2021 pri vseh ponudnikih odpovedani.

"Kljub vloženemu trudu organizatorjev in ponudnikov težko pričakovanega dogodka, moramo varnost in zdravje postaviti na prvo mesto. Vsi skupaj upamo in verjamemo, da se bo letošnje vloženo delo in trud v toliko večji meri obrestovalo prihodnje leto," so še ob tem zapisali.

Iz TIC Moravske Toplice pa so sporočili, da "zaradi slabih epidemičnih razmer in pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom TIC Moravske Toplice skupaj z Občino Moravske Toplice odpoveduje prireditev 21. Martinov pohod."

Poziv k dvotedenski odpovedi vseh prireditev

V Občini Lendava pa so podali poziv k dvotedenski odpovedi vseh prireditev. "Glede na trenutne epidemične razmere in zaradi povečanega tveganja ter nevarnosti širjenja bolezni COVID-19 smo se odločili, da v času dveh tednov, t. j. od 3. do 17. novembra 2021, zaprosimo vse organizatorje načrtovanih prireditev v občini, da te iz preventivnih razlogov prestavijo za nedoločen čas oziroma jih odpovejo.

Podatki, ki jih beležimo v zadnjih dneh namreč nakazujejo rast števila okužb tako znotraj občine kakor tudi izven nje. Ker je zdravje naših občanov najpomembnejše in je v tem primeru potrebno zaščiti najranljivejše člane skupnosti, je pomembno, da odreagiramo pravočasno.

Verjamemo, da so številna društva in institucije v občini vložile že ogromno truda in energije v organizacijo martinovanj in podobnih dogodkov, vendar je tokrat preventivno in odgovorno ravnanje ključno, da preprečimo najhujše posledice. Za druženja in zabavo bo dovolj časa, ko se bodo razmere izboljšale.

Vse občane pozivamo k odgovornemu ravnanju, doslednemu upoštevanju PCT pogojev, samozaščiti in spremljanju vseh sprejetih ukrepov glede preprečevanja širjenja virusa SARS-CoV-2.

Iskreno verjamemo, da bomo s skupnimi močmi zmogli ustaviti nadaljnjo širjenje bolezni. Pomagajmo si, zaščitimo drug drugega in ostanimo zdravi!" so zapisali.

Martinovanja v Mariboru letos ne bo

Odpoved tradicionalnega Martinovanja v Mariboru




Več v Družabno