Pisateljica Nina Kosmač o solidarnosti in bizarnem konjičku

V Sloveniji se druži z estradniki predvsem z Borisom Cavazzo in Gregorjem Kirschem, v tujini pa pripravlja izid nove knjige s super zvezdnikom Rafaelom Amargom.

Prlekija-on.net, torek, 9. november 2021 ob 18:11
Gregor Kirsch in Nina Kosmač

Gregor Kirsch in Nina Kosmač

Nina Kosmač je pisateljica, ki je živela več let v tujini kot v Sloveniji. Nedavno pred parimi leti se je šele vrnila v Slovenijo. Je vsestranska umetnica, ki trenutno pripravlja nov projekt povezan z literaturo. V Sloveniji se druži z estradniki predvsem z Borisom Cavazzo in Gregorjem Kirschem, v tujini pa pripravlja izid nove knjige s super zvezdnikom Rafaelom Amargom.

Pred kratkim je obiskala trgovino Gregorja Kirscha, ki ji je podaril izdelke za ogrožene skupine. Gledano iz distance, verjame, da smo Slovenci po duši dobrosrčen narod, ki je pripravljen pomagati komurkoli. Vnukinja Cirila Kosmača, ki živi in dela na Bledu, ter predava o zvezdnikih literature, se ima za eksistencialista in verjame bolj v moč izkušenj kot znanja.

Je velika samotarka, ki najraje jaha in plava

Pred kratkim je objavila in predavala o eksistencialističnem paru Sartre Beauvoir. Je velika samotarka, ki najraje jaha in plava. Ker nosi suh in star kruh sosedom za konje so ji ponudili brezplačno jahanje. "To je znak, da so v Sloveniji dobri ljudje, razen seveda nekaterih diktatorskih psihopatov," pove. Jezdenje ponijev je za pisateljico dokaj bizaren hobi in bi raje jezdila velike konje ali žrebce, vendar teh pri sosedu nimajo na voljo. Trdi, da so poniji sila neukrotljive in nepredvidljive živali in da se vedno boji, da jo bo zaradi teže poni poteptal, potem ko jo bo sunkovito spravil s hrbta. Pisateljica, ki je bila poročena s Špancem, pravi, da je glede moških bolj izbirčna in da bo po vsej verjetnosti ostala samska. Le kaj počneta skupaj samska pisateljica Nina Kosmač in podjetnik Gregor Kirsch?

Podjetnik in bivši vojak je večkrat tudi preko medijev izrazil željo, da bi rad pomagal ljudem. Priložnost mu je ponudila pisateljica Nina Kosmač, ki dela za prostovoljno organizacijo za pomoč ljudem v stiski. Obiskala je Gregorja in ta ji je velikodušno podaril izdelke njegove trgovine na Gorenjskem. Nina je Gregorju podarila izvod njene knjige in prijetno sta pokramljala. Ne glede na raznolikost poklicev in življenjskih poti Nine in Gregorja sta ugotovila, da ju veže solidarnost in strast, skoraj obsesija do operne glasbe. Pisateljica je po srečanju razdelila izdelke ogroženim skupinam. Pisateljica nerada govori o prostovoljstvu v javnosti, saj pravi, da to počne iz srca in za dušo in da kadar nekdo to pove v javnosti, zveni bahavo. Zaupala nam je, da verjame, da če pomagamo sočloveku v stiski, imamo v bistvu priložnost, da pomagamo hkrati tudi samemu sebi. Potem pa naj še nekdo reče, da estradniki niso solidarni?



Več v Zanimivosti