Za učence dve možnosti: samotestiranje in maske v šoli ali pa izobraževanje na daljavo

Kot je povedal sekretar, bosta za vse učence in dijake na voljo dve možnosti. Prva je samotestiranje v šoli in uporaba ustreznih mask. Druga je izobraževanje na daljavo. To bo veljalo za vse tiste učence in dijake, ki ukrepov ne bodo upoštevali.

Prlekija-on.net, četrtek, 11. november 2021 ob 18:34
Kako bo potekalo šolanje?

Kako bo potekalo šolanje?

Na današnji novinarski konferenci o aktualnem stanju glede bolezni Covid-19 je sodeloval tudi državni sekretar na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, Damir Orehovec, ki je predstavil nekatere podrobnosti glede šolanja naslednji teden. Povedal je, da so glede ukrepa obveznega samotestiranja za vse učence osnovnih šol in ukrepa samotestiranja za učence s posebnimi potrebami, na ministrstvu prejeli številne pobude.

"Vlada je glede na izjemno zahtevno epidemiološko situacijo sklenila, da se bo samotestiranje od ponedeljka, 15. novembra, izvajalo obvezno za vse učence v prostorih šol, pod nadzorom strokovnih delavcev, trikrat tedensko. Vlada pa se na predlog ministrstva strinja, da se odlok spremeni glede načina samotestiranja učencev in dijakov s posebnimi potrebami. Ti bodo samotestiranje lahko izvajali v domačem okolju, če samotestiranje v šoli iz objektivnih razlogov ni mogoče. Za vse ostale učence in dijake pa sta na voljo dve možnosti. Prva je samotestiranje v šoli in uporaba ustreznih mask. Druga je izobraževanje na daljavo. To bo veljalo za vse tiste učence in dijake, ki ukrepov ne bodo upoštevali," je povedal Oreovec.

"Ponovno opozarjamo. Pogoj PCT morajo izpolnjevati vsi zaposleni v vzgoji in izobraževanju. Zato vas vse: zaposlene v vzgoji in izobraževanju, starše, otroke, mladostnike in študente naprošamo, da odlok spoštujemo in ga dosledno izvajamo. To je edini način, da izobraževanje ohranimo v šolah, hkrati pa vsi skupaj prispevamo k zamejevanju širjenja covida," je še povedal.



Več v Kultura in izobraževanje