Minister Jernej Vrtovec obiskal Ljutomer

Občina Ljutomer bo, na pobudo gospodarstvenikov, v prihodnjih dneh na Ministrstvo za infrastrukturo posredovala zahtevo po izgradnji hitre ceste na relaciji Ljutomer - Vučja vas.

Prlekija-on.net, torek, 23. november 2021 ob 20:18
Minister Jernej Vrtovec v Ljutomeru

Minister Jernej Vrtovec v Ljutomeru

V okviru obiska Vlade Republike Slovenije v Pomurski regiji in povabilu ljutomerskega odbora NSi je v torek, 23. novembra, Ljutomer obiskal minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, ki se je skupaj s sodelavkami z Direkcije Republike Slovenije za investicije v Mestni hiši v Ljutomeru z županjo Občine Ljutomer mag. Olgo Karba in sodelavci iz občinske uprave pogovarjal o infrastrukturnih projektih na območju ljutomerske občine oz. širše Prlekije.

Iz državnega proračuna se je pravkar pričelo urejanje nevarnega cestnega priključka z regionalne ceste proti Jeruzalemu, prihodnje leto pa se bo urejal še cestni izvoz iz naselja Šalinci na regionalno cesto. Minister Vrtovec je obljubil, da se bo v prihodnje letu uredilo krožišče pri sodišču v Ljutomeru, sprejel pa je tudi pobudo Občine Ljutomer, da se v Zakon o cestah umesti določilo, da gradnjo pločnikov in kolesarskih cest ob regionalnih cestah financira država in ne občine, kot je v zakonu zavedeno sedaj.

Urejanje priključka Jeruzalem

Pričela so se dela za ureditev priključka Jeruzalem


Občina Ljutomer bo, na pobudo gospodarstvenikov, v prihodnjih dneh na Ministrstvo za infrastrukturo posredovala zahtevo po izgradnji hitre ceste na relaciji Ljutomer - Vučja vas. Minister Vrtovec je Občino Ljutomer pozval, da skupaj z ostalimi občinami na desnem bregu reke Mure načrtuje izgradnjo kolesarske poti skozi razpise Evropske unije.

Obisku je prisostvoval tudi direktor podjetja Segrap Ljutomer Miran Blagovič, ki je pozval ministra, da se odpravijo administrativne ovire, ki preprečujejo nadaljnje izkopavanje gramoza.

RAZVIJAMO SLOVENSKO POMURJE Vzhodna obvoznica Murska Sobota bo! Vseslovenski projekt v vrednosti 25 MIO EUR...

Objavil/a Jernej Vrtovec dne Torek, 23. november 2021

Na pobudo LO NSi Ljutomer sta se v Ljutomeru mudila v minister za infrastrukturo in direktorica DRSI z ekipo, ki sta nas...

Objavil/a Olga Karba dne Torek, 23. november 2021

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec, se je odzval vabilu OO NSi Ljutomer in prišel v Ljutomer. Sestal se je z...

Objavil/a NSi Ljutomer dne Torek, 23. november 2021
Na mestu sedanjega križišča se bo uredilo krožišče

Znan je okvirni datum, kdaj bomo v Ljutomeru dobili novo štirikrako krožno križišče




Več v Gospodarstvo