Z novim letom spremenjen urnik testiranja v ZD Ljutomer

Spremenjen je tudi urnik cepljenja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 3. januar 2022 ob 10:36
ZD Ljutomer

ZD Ljutomer

Iz Zdravstvenega doma Ljutomer obveščajo o spremenjenih urnikih testiranja HAGT in PCR proti Covid-19 in cepljenja od 3. januarja naprej.

Testiranje

Do brezplačnega hitrega testa so upravičeni:
  • vsi, ki imajo urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje, stalno ali začasno bivališče v Sloveniji, ali so zaposleni pri delodajalcu s sedežem v RS, oziroma so diplomatski predstavniki v RS
  • do HAGT testov za samotestiranje so upravičeni učenci in dijaki, dvignejo jih z zdravstveno kartico v lekarni,
  • PCT pogoj je obvezen od 12. leta naprej,
  • na PCR se lahko vsak posameznik, ki opravi hitri test doma in je le ta pozitiven (poslika in prinese s sabo kot dokazilo) naroči sam v covid ambulanto

Vse dodatne informacije dobite v covid ambulanti; mail: covid19@zd-lju.si ali na tel. št.: (02) 585 14 09 - vsak delovnik od 07.30 - 14.30 in v soboto od 09.30 - 12.30 ure, v nedeljo od 12.30 - 14.30 ure.

S seboj je potrebno imeti zdravstveno izkaznico zaradi vpisa opravljenega testa v sistem in posledično informacije o rezultatu brisa preko sms-a, izpisa potrdila in vodenja opravljenih storitev.

Spremenjen je tudi urnik cepljenja:

Cepljenje

Cepljenja se lahko udeležite v okviru objavljenih ur vsi, ki se želite cepiti. Cepljenje je brezplačno za vse, ki imajo bivališče (stalno ali začasno) v Sloveniji in urejeno osnovno zdravstveno zavarovanje. Za vse ostale je cepljenje plačljivo, in sicer 14 eur.

Med cepivi lahko izbirate, in sicer: Pfizer, Moderna, Johnson in AstraZeneca.

V sredinem terminu bodo cepili tudi proti gripi.

"Za otroke od 12. do 18. leta se priporoča cepivo Pfizer, cepivo Moderna od 30. leta naprej, ter vsa ostala cepiva za odrasle. Cepite se lahko že 14. dni po preboleli okužbi. 3. odmerek - poživitveni odmerek je priporočljiv po 6. mesecih, izjemoma lahko tudi že po 3. mesecih po popolnem cepljenju, oz. drugi dozi cepiva (Pfizer ali Moderna) od dopolnjenega 18. leta starosti naprej. Če ste cepljeni s cepivom Johnson ali AstraZeneca pa se s 3. osvežitvenim odmerkom lahko cepite že po 2. mesecih. Pomembno je, da na cepljenje pridete zdravi," še sporočajo iz ZD Ljutomer.



Več v Gospodarstvo