V Križevcih dobili Skate park

Zgradili so dve avtobusni postajališči, uredili kolesarsko pot ter postavili otroška igrala in skate park

Dejan Razlag, torek, 5. julij 2011 ob 13:058
Občina Križevci pri Ljutomeru je lansko leto na razpisu Evropskega kmetijskega sklada za regionalni razvoj podeželja pridobila okoli 400 tisoč evrov za obnovo vaškega jedra v Križevcih, katerega projekt je bil ocenjen na okoli 600 tisoč evrov. Tako so na območju poslovno-stanovanjskega objekta zgradili dve avtobusni postajališči, uredili kolesarsko pot, postavili otroška igrala in skate park ter obnovili cesto, ki vodi do tega objekta.

Skate park bi naj dobili tudi v Ljutomeru, kar je Občina Ljutomer predstavila v začetku leta 2010 v Odloku o ureditvenem načrtu športno-rekreacijskega centra, a v letošnjem proračunu ni namenjenih sredstev za ureditev tega centra, poleg tega so tudi težave s potekom električnega kabla na tem območju, kateri bi se moral prestaviti a za to ni denarja.

Prav tako je bila podpisana pogodba za izgradnjo ŠRC-ja na podlagi katere bi naj občina dobila milijon evrov nepovratnih sredstev iz Ministrstva za šolstvo in šport, sama pa bi morala zagotoviti 2 milijona evrov. A občina ima trenutno primanjkljaj cca. 1,5 milijona evrov, tako da bo izvedba tega centra morala počakati še kakšno leto. Tako zaenkrat ostaja le pri načrtu, kje v Ljutomeru bi naj Skate park stal.

Urejene športne površine v Križevcih bodo kmalu tudi uradno predane v namen uporabe.


Več v Gospodarstvo