V ponedeljek bodo šolarji ostali doma

V skladu s šolskim koledarjem za šolsko leto 2021/2022, bo za osnovne in srednje šole 7. februar pouka prost dan.

Prlekija-on.net, torek, 1. februar 2022 ob 15:30
V ponedeljek je pouka prost dan

V ponedeljek je pouka prost dan

V ponedeljek, 7. februarja, bo v skladu s šolskim koledarjem za šolsko leto 2021/2022, za osnovne in srednje šole pouka prost dan.

Razporeditev pouka, pouka proste dneve in trajanje ter razporeditev šolskih počitnic v šolskem letu s šolskim koledarjem določi minister, pristojen za šolstvo, v skladu s 36. členom Zakona o osnovni šoli.

Podrobnejša navodila za šolski koledar v posameznem šolskem letu nastanejo na podlagi Pravilnika o šolskem koledarju za osnovne šole, ki natančno določa, kako morajo biti ta navodila vsebinsko oblikovana.

Izjemoma lahko minister z navodili kot pouka prost dan določi tudi katerikoli drug dan v šolskem letu.

Ministrica prof. dr. Simona Kustec je s podrobnejšimi navodili o šolskem koledarju za šolsko leto 2021/2022 določila 7. februar kot pouka prost dan in sicer na podlagi predloga srednješolskega področja, da bi s tem zmanjšali stroške dijakov, ki bi pred slovenskim kulturnim praznikom samo za en dan prihajali v dijaški dom in s tem povzročili dodatne stroške.

Zaradi poenotenja šolskega koledarja srednješolcev in osnovnošolcev ter zaradi tega, ker je dni pouka v šolskem letu 2021/2022 več kot je potrebno za realizacijo učnih načrtov, je 7. februar 2022 določen kot pouka prost dan.

Tega prostega dne šolam ne bo potrebno nadomeščati.



Več v Kultura in izobraževanje