V Ljutomeru zadonela »Prleška pesen«

Na ljutomerskem odru so se predstavili člani Folklorne skupine Leščeček, prleški kantavtor Tadej Vesenjak in Komorni zbor Orfej.

Prlekija-on.net, nedelja, 27. februar 2022 ob 12:32
Koncert »Prleška pesen«

Koncert »Prleška pesen«

V soboto, 26. februarja, je v sklopu projekta Prleška suita - zborovska folklora Prlekije, v Domu kulture Ljutomer potekal koncert »Prleška pesen«. Na ljutomerskem odru so se predstavili člani Folklorne skupine Leščeček z umetniškim vodjem Markom Rusom, prleški kantavtor Tadej Vesenjak in Komorni zbor Orfej pod vodstvom dirigenta Andraža Hauptmana, koncert pa je povezovala Mira Rebernik Žižek.

Člani Orfeja so javnosti prvič predstavili sedem prleških priredb, ki so bile izbrane med trinajstimi prispelimi na natečaj za skladatelje. Strokovna komisija v sestavi Tadeja Vulc, Ivan Vrbančič in Andraž Hauptman je izbrala za koncert »Prleška pesen« naslednje skladbe: Na nebu zvezde sevajo (skladatelj Krištof Strnad), K svojemu bogu (Matej Kastelic), Dober večer vam bog daj (Matic Romih), Po Polju mi hodi en jagerček mlad (Petra Ivančič), Mrzli veter, O, duša, idi k svojemu bogu (obe Tilen Slakan) in Plesala sen, plesala (Pavel Dolenc).

Prisotne je nagovoril podžupan Občine Ljutomer Niko Miholič, ki je izrazil navdušenje, da se je po daljšem času kultura znova vrnila na odre pred večjim številom obiskovalcem, obenem pa se zahvalil vsem ustvarjalcem za nepozaben večer.



Več v Kultura in izobraževanje