Neznan voznik sredi noči zapeljal v vinograd, kjer je poškodoval betonske stebre in trte

V soboto ponoči so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja.

Prlekija-on.net, torek, 12. april 2022 ob 11:27
Policija

Policija

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v minulem vikendu obravnavali naslednje pomembnejše dogodke. V petek, 8. aprila, ob 7.50 so na PP od oškodovanca sprejeli Zapisnik o sprejemu ustne ovadbe za KD Goljufije. Sledi zbiranje obvestil.

Ob 12.31 so policisti obravnavali dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru. Zadevi sta bili zaključeni z uradnim zaznamkom.

Ob 16.53 so policisti bili obveščeni o kršitvi javnega reda in miru. Ker se kršitelj na kraju ni umiril in je nadaljeval s kršitvijo je bilo zoper njega odrejeno pridržanje po Zakonu o prekrških. Prav tako mu je bil zaradi kršitve izdan plačilni nalog.

Ob 3.42 sta bila v naselju Središče ob Dravi prijeta državljana Maroka in Alžirije, ki sta pred tem na nedovoljen način prestopila državno mejo. V postopku sta zaprosila za mednarodno zaščito in bila nato odpeljana v Azilni dom.

V soboto, 9. aprila, ob 2.46 so policisti bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije in pobegom s kraja. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je neznani voznik z vozilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča v vinograd, kjer je poškodoval betonske stebre in trte. Ko bo izsleden voznik, bo zoper voznika izdana odločba v hitrem postopku zaradi kršitve Zakona o pravilih v cestnem prometu.

V nedeljo, 10. aprila, ob 5.50 je patrulja v Ormožu ustavila in kontrolirala tujega voznika osebnega avtomobila, ki je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Rezultat je pokazal 0,58 mg/l, brez tolerance. Tujec je bil nato pridržan v prostorih policijske postaje, v nadaljevanju pa je bil odpeljan k dežurni sodnici ptujskega okrajnega sodišča v nadaljnji postopek.



Več v Črna kronika