Nesrečo povzročil 78-letni voznik z območja Murske Sobote, ki je po avtocesti vozil v napačno smer

Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je oplazil osebni avtomobil, drugi pa se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Z vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije.

Prlekija-on.net, torek, 19. april 2022 ob 15:39
Avtocesta je bila zaprta, foto: Promet.si

Avtocesta je bila zaprta, foto: Promet.si

Danes, ob 9.59 so bili policisti obveščeni o hudi prometni nesreči, do katere je prišlo na avtocesti A1, Maribor - Šentilj, med počivališčem Dobrenje in Šentiljem.

Po doslej zbranih informacijah je 78-letni voznik z območja Murske Sobote peljal iz smeri Avstrije proti Mariboru. Med vožnjo po avtocesti v napačno smer je oplazil osebni avtomobil, drugi pa se mu je izognil in zapeljal izven vozišča. Z vožnjo je kljub temu nadaljeval in trčil v osebni avtomobil 63-letnega državljana Avstrije. V njegovo vozilo je nato še trčil voznik osebni avtomobil z dvema državljanoma Hrvaške. Voznik z območja Murske Sobote in državljan Avstrije sta na kraju izgubila življenje. Državljana Hrvaške sta bila lažje telesno poškodovana in sta bila z reševalnim vozilom odpeljana v UKC Maribor.

SEAP Maribor nadaljuje z zbiranjem obvestil in preiskavo prometne nesreče. Policisti pa naprošamo vse, ki so bili očividci prometne nesreče, da pokličejo policiste na interventno številko 113.

Avtocesta je zaprta, foto: Promet.si

V trčenju na avtocesti umrli dve osebi




Več v Črna kronika