Gasilci PGD Miklavž pri Ormožu prevzeli novo gasilsko vozilo in pripravili veselico z Modrijani

Po svečanosti se je pričela tista prava gasilska veselica z ansamblom Modrijani, ki so naredili dobro zabavo, šotor pa je bil spet nabito poln.

Ivan Trunk, četrtek, 5. maj 2022 ob 20:34
Veselica PGD Miklavž pri Ormožu z Modrijani

Veselica PGD Miklavž pri Ormožu z Modrijani

V soboto, 30. aprila, so gasilci PGD Miklavž pri Ormožu priredili svečan prevzem novega vozila in pozneje veliko veselico z ansamblom Modrijani. Konec leta 2020 je upravni odbor sprejel sklep o nabavi novega vozila GVM-1 za prevoz moštva ob intervenciji s prevozom prikolice z opremo, za prevoz tekmovalnih ekip na tekmovanja, za prevoz na izobraževanja članov in za prevoz prvih posredovalcev pri oživljanju osebe pri kateri je prišlo do zastoja srca. Odločili so se za kombi Volkswagen caravelle DMR 2.0 TDI 4motion comfortline, vozilo ima 150 kW motor, pogon na vsa štiri kolesa in lahko prepelje devet oseb. Cena vozila je bila 66.130 evrov in večinski plačnik tega vozila je občina Ormož.

Vozilo so želeli predstaviti že meseca julija lani ob stoti obletnici PGD Miklavž pri Ormožu, ampak so vozilo prejeli lani v jeseni in so zato morali zaradi epidemije koronavirusa vse odpovedati. Staro vozilo Citroën Jumpy so predali sosednjemu PGD Vitan-Kog.

Povabljene ekipe uniformiranih gasilcev PGD Ormož, Hermanci, Ivanjkovci, Hardek, Obrež, Vitan Kog, Ključarovci, Cvetkovci, Velika Nedelja, pobrateno PGD Celje Gaberje in domači gasilci so se pred 17. uro zbrali na igrišču v Miklavžu pri Ormožu, se postavili v ešalon in prišli v paradi v prireditveni šotor pred častno tribuno. Ob zapeti himni pevk zbora GZ Ormož se je pričela slovesnost prevzema novega vozila.

Na svečanosti so zbrane pozdravili in nagovorili: Bogdana Kolbl predsednica PGD Miklavž pri Ormožu, Dejan Jurkovič predsednik GZ Ormož, Danijel Vrbnjak župan Občine Ormož, Dušan Vižintin poveljnik Podravske regije in Boštjan Kosajnč predsednik krajevne skupnosti Miklavž pri Ormožu. Po končanih nagovorih je Janez Mohorič domači župnik iz Miklavža opravil blagoslov novega vozila, potem pa je sledila svečana predaja ključa novega vozila. Župan Danijel Vrbnjak je ključ svečano predal poveljniku GZ Ormož Tončeku Lisjaku, ki je ključ predal poveljniku PGD Miklavž pri Ormožu Timoteju Fekonja, ta pa je ključ predal Romanu Težaku vozniku in skrbniku novega vozila.

Ob koncu svečanosti prevzema novega vozila so podelili plakete zlatim, srebrnim in bronastim botrom. GZ Slovenije je Ljudmili Šnejder podelila posebno odlikovanje tretje stopnje za zasluge v delovanju PGD Miklavž pri Ormožu. Podelili so tudi spominske značke PGD iz GZ Ormož. Na svečanosti prevzema novega vozila so za kulturni program poskrbele pevke zbora GZ Ormož, program pa je povezovala Tamara Jurkovič.

Po svečanosti se je pričela tista prava gasilska veselica z ansamblom Modrijani, ki so naredili dobro zabavo, šotor pa je bil spet nabito poln.



Več v Družabno