Izobraževanje in pridobitev licence za lokalnega turističnega vodnika

Za pridobitev licence turističnega vodnika so se zainteresirani udeležili organiziranega predavanja oz. tečaja ter skozi praktični del pridobili licenco lokalnega turističnega vodnika.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. februar 2023 ob 11:34
Vabilo na izobraževanje za lokalnega turističnega vodnika

Vabilo na izobraževanje za lokalnega turističnega vodnika

V okviru operacije za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja (SLR) Lokalne akcijske skupine Prlekija, financiranih s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR) z nazivom Medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem in akronimom Mali in VELIKI pesniki, smo tri starejše osebe usposobili za lokalne turistične vodnike in jim s tem omogočili, da ostanejo še naprej aktivni in zaposleni tudi takrat, ko dosežejo upokojitveno starost. S tem smo prav tako povečali turistično zanimivost območja LAS Prlekija, saj bodo lahko starejše osebe v vlogi lokalnih turističnih vodnikov z obiskovalci delile tudi svoje zgodbe, pričevanja in legende iz svojih otroških let o lokalnih in kulturnih znamenitostih območja LAS Prlekija.

Za pridobitev licence turističnega vodnika so se zainteresirani udeležili organiziranega predavanja oz. tečaja ter skozi praktični del pridobili licenco lokalnega turističnega vodnika. Teoretični del izobraževanja je bil izveden v dveh sklopih, in sicer med 13. in 16. februarjem ter 20. in 23. februarjem 2023, praktično preverjanje pa v soboto, 25. februarja 2023 v prostorih občine Radenci. Izobraževanje je izvedla ga. Klaudija Pertoci.

V operaciji so poleg občine Apače kot vodilnega partnerja, sodelovali še Zavod za izobraževanje, šport, kulturo in turizem Ma-Kole, PE Apače; Raziskovalno izobraževalno središče Dvorec Rakičan in Studioefekt, Programiranje in svetovanje Dejan Razlag s.p.

Aktivnost se izvaja v okviru operacije Medgeneracijsko sodelovanje skozi pesem, ki je sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo iz sredstev Evropskega sklada za regionalni razvoj in državnega proračuna za kohezijsko politiko.

Mali in VELIKI pesniki




Več v Kultura in izobraževanje