Legenda o »Legendi«

Krajevna knjižnica Središče ob Dravi je prva knjižnica, ki je v goste povabila brazilskega Slovenca, enega izmed najuspešnejših slovenskih nogometašev, Marcosa Tavaresa.

Prlekija-on.net, četrtek, 26. maj 2022 ob 16:19
Marcos Tavares v Središču ob Dravi

Marcos Tavares v Središču ob Dravi

Knjižnica Ormož oz. organizacijska enota Krajevna knjižnica Središče ob Dravi je prva knjižnica, ki je v goste povabila brazilskega Slovenca, enega izmed najuspešnejših slovenskih nogometašev, Marcosa Tavaresa. Ikona mariborskega kluba, nasmejani Brazilec, ki je v bistvu Mariborčan, je v torek, 24. maja, privabil številno publiko na zelenico Športnega parka Trate v Središču ob Dravi. Je najboljši strelec prve slovenske nogometne lige in tisti strelec, ki je v slovenski ligi dosegel najhitrejši gol - gol v osmih sekundah.

V začetku meseca decembra je izšla njegova biografija Legenda, ki sta jo napisala Janja Vidmar in Boštjan Narat. Športna biografija opisuje njegovo življenjsko pot iz brazilske favele do Lige prvakov ter življenje v štajerski prestolnici, kjer je dosegel največje nogometne uspehe. Z gostom se je pogovarjala športna novinarka Anita Kosec. Dogodek je knjižnica pripravila v sodelovanju z Nogometnim klubom Središče ob Dravi in Osnovno šolo Središče ob Dravi, ki je poskrbela za glasbeno popestritev športnega popoldneva.

»Upokojeni« kapetan vijoličastih je obiskovalcem predal pomembno življenjsko modrost: »če imaš sanje, kar sanjaj naprej. Ne dovoli, da ti drugi rečejo, da nečesa ne zmoreš. Tudi jaz sem kot otrok sanjal, da bom igral nogomet. In danes sem legenda

Želimo mu veliko uspehov na nadaljnji poti, kaj kmalu bo zamenjal nogometno zelenico za umetniški oder in preizkusil svoje igralske sposobnosti kot stand up komik. Še naprej pa bo ostal zvest mariborskemu klubu, kjer bo deloval kot pomočnik športnega direktorja.

Zapisala: Simona Sakelšek
Foto: Knjižnica Ormož in Ciril Ambrož



Več v Kultura in izobraževanje