Nebo so obarvali pisani zmaji

V Prekmurju se je zgodil edinstven dogodek, ki je bil popolna novost v Sloveniji in sicer prvi Mednarodni zmajski festival IKF Slovenija 2022 - Murska Sobota.

Prlekija-on.net, sobota, 28. maj 2022 ob 20:18
Mednarodni zmajski festival

Mednarodni zmajski festival

Od 26. do 28. maja se je v Prekmurju zgodil edinstven dogodek, ki je bil popolna novost v Sloveniji in sicer prvi Mednarodni zmajski festival IKF Slovenija 2022 - Murska Sobota. 85 mojstrov zmajarjev iz 21 držav Evrope, iz Brazilije in Indije je obarvalo nebo nad letališčem Aerokluba Murska Sobota, vsak dan od 10:00 do 19:00. Organizatorjem je sicer nekoliko zagodlo vreme, saj ni bilo potrebnega vetra, a vseeno so obiskovalci lahko videli številne živo pisane zmaje.

Obiskovalci so lahko videli spuščanje zmajev, uživali v glasbi in kulinariki, otroci so sodelovali v delavnicah. Možno je bilo videti akrobatske zmaje na dveh in štirih vrvicah ter tudi orjaške večdesetmetrske leteče pošasti.

Mednarodni zmajski festival IKF Slovenija 2022 - Murska Sobota so organizirali Zmajsko društvo KAP Jasa, Mestna občina Murska Sobota in Veleposlaništvo Republike Indije v Sloveniji - ob pomoči podpornikov in partnerjev. Častni pokrovitelj Mednarodnega zmajskega festivala je bil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.



Več v Zanimivosti