Zbiralni akciji še delujočih aparatov v Ormožu in Slovenskih Konjicah zaključeni

V času akcije v Ormožu in Slovenskih Konjicah se je zbralo skupaj 28 še delujočih aparatov, med njimi recimo razvlažilec zraka, namizna svetilka, sesekljalnik, ožemalnik citrusov, kavni avtomat, električna mini kitara itd. Aparate se v kotičke za ponovno uporabo še vedno lahko prinese.

Prlekija-on.net, četrtek, 16. junij 2022 ob 08:16
Kotička v Ormožu in Slovenskih Konjicah

Kotička v Ormožu in Slovenskih Konjicah

Po uspešno zaključeni zbiralni akciji v Rogaški Slatini, ki je služila promociji kotička za ponovno uporabo na njihovem ZC Tuncovec, sta se končali tudi zbiralni akciji v Ormožu in Slovenskih Konjicah. V Ormožu je potekala akcija med 23. majem in 3. junijem 2022, in sicer na ZC Dobrava, v Slovenskih Konjicah pa med 30. majem in 10. junijem 2022, in sicer na ZC Slovenske Konjice.

V času akcije v Ormožu in Slovenskih Konjicah se je zbralo skupaj 28 še delujočih aparatov, med njimi recimo razvlažilec zraka, namizna svetilka, sesekljalnik, ožemalnik citrusov, kavni avtomat, električna mini kitara itd. Zbrane aparate bodo v procesu ponovne uporabe v lokalnih Centrih ponovne uporabe pregledali in jim tako omogočili varno nadaljnjo uporabo.

Tudi po akciji ostajata oba kotička (ZC Ormož in ZC Slovenske Konjice) odprta za še delujoče aparate. Vabljeni vsi občani in občanke k oddaji svojega še delujočega aparata, ki ga ne potrebujete več. Postanite odgovorni uporabnik dobrin, kjer na eni strani podaljšate uporabno dobo aparatov, medtem ko na drugi strani zmanjšate kličine e-odpadkov. Zbira se še delujoče aparate, ki so primerni za ponovno uporabo: bela tehnika - pralni stroji, hladilniki, pečice, mali gospodinjski aparati, zabavna elektronika - radio, zvočniki, LCD televizija in monitorji, svetila, računalniška oprema ter orodje za dom in vrt; skratka vse naprave, ki delujejo na elektriko ali baterije.

Kotičke in zbiralne akcije organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj s Komunalnim podjetjem Ormož d.o.o. in Komunalnim podjetjem Ormož d.o.o..JKP, javno komunalno podjetje d.o.o. Slovenske Konjice.



Več v Gospodarstvo