Najboljšo gasilsko kislo žüpo skuhala ekipa PIGD Krka

Gasilci PGD Ljutomer so organizirali 1. gasilsko kislo žüpo, tekmovanje v kuhanju kisle juhe, kjer se je pomerilo 14 ekip.

Prlekija-on.net, nedelja, 19. junij 2022 ob 14:12
1. gasilska kisla žüpa

1. gasilska kisla žüpa

Gasilci PGD Ljutomer so v soboto, 18. junija, na hipodromu v Ljutomeru organizirali 1. gasilsko kislo žüpo, tekmovanje v kuhanju kisle juhe. V tekmovanju se je pomerilo 14 ekip in sicer: Kasaški klub Ljutomer, ŠD Ključarovci, MK Moliboga, PGD Stara Cesta - Mekotnjak, MK Samorog, PGD Ljutomer, Botulenka, ŠRD Kostanjevica, Alibi bar, PIGD Krka, MF-CT, Bar Obrtnik, Gezove jame in PGD Ormož.

Ekipe so potrebovale plinsko jeklenko, gorilec, lonec, kuhalnico, desko za rezanje, nož, začimbe ter ogromno dobre volje, dobili pa so po 1 kg svinjskih nogic, svinjsko pleče, svinjskih srčkov in svinjskega želodca, rdečo papriko, čebulo in krompir ter pijačo.

Komisija v sestavi Dejan Nemec, Janko Špindler in Niko Miholič je ocenjevala pogrinjek/urejenost mize, red med kuhanjem ter izgled in okus kisle juhe. Na koncu so odločili, da je najboljšo kislo juho skuhala ekipa PIGD Krka, drugi so bili MK Samorog, tretji pa Alibi bar. Prve tri ekipe so prejele pokale, vsi udeleženci pa zahvale. Zmagovalno ekipo je ob tem pozdravila tudi vodja ljutomerskega obrata Krke, Zdenka Rajtman, tekmovanje pa je obiskala tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki se je gasilcem zahvalila za njihovo delo, ki ga nesebično opravljajo ter tudi poskrbijo za družabne dogodke, kot je bil ta. Predsednik PGD Ljutomer Danilo Polanič pa se je Občini zahvalil za vso pomoč.

Ljutomerski gasilci pa vas že naslednjo soboto spet vabijo na ljutomerski hipodrom, kjer od 18. ure naprej pripravljajo gasilsko veselico ob 150-letnici PGD Ljutomer in prevzem novega vozila. Nastopili bosta skupini Chicas in Zlata Žila.



Več v Družabno