Znani so tudi rezultati spomladanskega roka splošne mature

Tudi letošnja 28. generacija sedanje eksterne mature oz. 56. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 11. julij 2022 ob 08:29
Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Pred nami so tudi težko pričakovani rezultati spomladanskega roka splošne mature 2022. Veseli so, da so tudi letos, kljub vsem nevščečnostim z epidemijo koronavirusa, splošno maturo lahko izpeljali varno in v celoti. Tudi letošnja 28. generacija sedanje eksterne mature oz. 56. generacija maturantk in maturantov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla odličen rezultat.

Četrti letnik - Splošne gimnazije, je obiskovalo 87 dijakinj in dijakov, k spomladanskemu roku mature jih je pristopilo 85. Vsi so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno število točk 21,92. Štirje maturantje splošne gimnazije, kar predstavlja 4,7 %, so dosegli prag 30 in več točk, kar pomeni, da so postali zlati maturanti. Beležijo tudi štiri dijake, ki so dosegli 29 točk, kar jim daje realne možnosti, da dosežejo prag 30 točk, po vpogledu in upravičeni pritožbi na RIC.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval in kipcev bo 11. julija 2022 na Glavnem trgu v Ljutomeru

Znani so rezultati poklicne mature na spomladanskem roku


Zlati maturanti spomladanske splošne mature 2022 so Jan Dlouhy (občina Radenci), Ajda Kuhar (občina Moravske Toplice), Andromeda Gabor (občina Radenci) in Katja Huber (občina Murska Sobota).

Letos je k splošni maturi pristopila tudi 2. generacija dijakov in dijakinj Umetniške gimnazije, smer gledališče in film. Četrti letnik je obiskovalo 25 dijakinj in dijakov, 24 jih je pristopilo k spomladanskemu roku mature. Vsi so maturo uspešno opravili in dosegli povprečno kar 22,00 točk.

Ob tem velja povedati in poudariti, da je tudi letos kar dvema dijakoma, in sicer Tinetu Lukaču in Juretu Šimonki uspelo opraviti sprejemne izpite na Akademiji za gledališče, radio, film in televizijo. Že s tem rezultatom je umestitev Umetniške gimnazije, smer gledališče in film v pomurski prostor ponovno upravičila svoj namen.

Tudi dijaki Maturitetnega tečaja so bili, kljub nezavidljivim pogojem uspešni. K maturi je pristopilo pet dijakov in dijakinj. Vsi so maturo uspešno opravili.

Svečana podelitev maturitetnih spričeval bo potekala v ponedeljek, 11. julija 2022 ob 20.30 uri na Glavnem trgu v Ljutomeru.



Več v Kultura in izobraževanje