Z druženjem ob Blaguškem jezeru bodo pomagali Aljažu in Mihaelu

Člana RD Radgona potujeta na svetovno prvenstvo za mlade ribiče in potrebujeta finančna sredstva.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 18. julij 2022 ob 08:55
Aljaž in Mihael sta tudi lani nastopila na SP, ki je potekalo na Madžarskem

Aljaž in Mihael sta tudi lani nastopila na SP, ki je potekalo na Madžarskem

V Ribiški družini Radgona, kjer je v petih podružnicah (Linj Apače, Gornja Radgona, Radenci, Tišina in Videm) letno včlanjeno do 600 članic in članov, so ponosni na svoj podmladek v katerega vsako leto včlanijo več kot 60 mladih ribičev. In ob dobrem delu z mladimi niti ne preseneča, da slednji dosegajo odlične rezultate, ne le pri usposabljanju za varovanje narave in okolja ter ribjega staleža, temveč tudi na tekmovalne področju. Tako so člani radgonski ribiči večkrat bili najboljši na državnih tekmovanjih, s čem so si običajno zagotovili nastope na svetovnih prvenstvih. In tako bo tudi v avgustu (6. - 7.8.), ko se bo Svetovno prvenstvo v lovu rib s plovcem za mlade (U-15, U-20 in U-25) odvijalo prav pri nas, na reki Savi v Radečah. V slovenski ekipi bosta namreč tudi člana RD Radgona: Mihael Kukovec (U-25), ki je pred dnevi postal državni prvak, in Aljaž Hecl (U-15), ki si je prav tako z uvrstitvijo na državnem prvenstvu, zagotovil nastop na tem največjem tovrstnem tekmovanju.

Ker pa nastop na tako velikem tekmovanju, pa čeprav je pri nas, pomeni tudi zajeten finančni zalogaj za tekmovalca, njune starše in ribiško družino, saj Ribiška zveza Slovenije krije zgolj bivanje in prehrano na prizorišču tekmovanja, rabita pomoč. Največji strošek vsekakor pomeni oprema, ki mora biti kvalitetna, če se fantje želijo enakovredno pomeriti z najboljšimi svetovnimi vrstniki-tekmovalci. Da bi nekoliko olajšali finančno breme staršev in tudi ribiške družine, so v RD Radgona k sodelovanju povabili tudi morebitne sponzorje in donatorje. Slednji lahko finančna sredstva nakažejo na TRR RD Radgona: SI56 0234 1001 4356 722.

To pa ni vse, saj so v RD Radgona pripravili tudi druženje ribičev s tekmovanjem, kjer bodo, pod sloganom "Podprimo Aljaža in Mihaela" tudi zbrali nekaj sredstev. Zato so zraven povabili čim več ribičev iz RD Radgona in tudi druge, da se jim pridružijo na Blaguškem jezeru. "Če želite podpreti oba mladeniča, ste vabljeni v nedeljo, 24.7. na Blaguško jezero, na ribiško feeder druženje, kjer se bodo zbirale donacije za oba udeleženca svetovnega prvenstva. Zbor bo ob 7. uri na Blaguškem jezeru, pričetek ribolova uro pozneje. Startnina znaša 15 €, za pijačo in jedačo pa bo poskrbljeno. Prijave in več informacij lahko zainteresirani dobite na telefonski številki 070 579 003 - Srečko Hecl, po 17 uri, ali na SMS," so sporočili iz RD Radgona.



Več v Družabno