Smiljan Pintarič že več kot 25 let sodeluje v vodstvenih strukturah KD Orfej Ljutomer

Je eden od ustanoviteljev društva, prvi predsednik društva, ki je predsedniško funkcijo v društvu opravljal v presledkih več kot 10 let in to delo opravlja še danes. Za dolgoletno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture je prejel Miklošičevo priznanje za leto 2022.

Prlekija-on.net, četrtek, 4. avgust 2022 ob 09:21
Smiljan Pintarič, foto: Marina Vrbnjak

Smiljan Pintarič, foto: Marina Vrbnjak

Občina Ljutomer je v torek ob 66. prazniku Občine Ljutomer pripravila prireditev s podelitvijo Miklošičeve nagrade in priznanj. Po sklepu Občinskega sveta Občine Ljutomer je Miklošičevo priznanje za leto 2022 prejel Smiljan Pintarič iz Maribora za dolgoletno uspešno delovanje na področju ljubiteljske kulture.

Smiljan Pintarič je rojen 11. 7. 1967, po izobrazbi naravoslovno-matematični tehnik, stanujoč v Mariboru, zaposlen na Univerzi v Mariboru. Na področju ljubiteljske kulture se skozi leta izkazuje kot izredno sposoben in marljiv sodelavec. Glede na njegovo dolgoletno delovanje v ljubiteljski kulturi poseduje številne izkušnje in znanja s področja ljubiteljske kulturne dejavnosti. Čeprav ga na odru vidimo v vlogi pevca, Smiljan Pintarič že več kot 25 let sodeluje v vodstvenih strukturah Kulturnega društva Orfej Ljutomer. Je eden od ustanoviteljev društva, prvi predsednik društva, ki je predsedniško funkcijo v društvu opravljal v presledkih več kot 10 let in to delo opravlja še danes. S svojo neumorno energijo in veliko predanostjo je neposredno odgovoren, da je omenjeno društvo zgradilo eno bolj prepoznavnih kulturnih znamk v regiji, ki uspešno deluje tako na državni kot mednarodni ravni.

Izkazuje se kot odličen organizator številnih glasbenih dogodkov in projektov (tudi npr. festivala ORFEST), katerih rezultat ni viden samo v sedanjosti, temveč bo veliko pomenil tudi našim zanamcem. Z glasbenimi dogodki, ki jih ustvarja skupaj s sodelavci in svojimi sopevci, pripomore k širjenju kakovostnega zborovskega poustvarjanja tako po Sloveniji kot v tujini.

Kot eden redkih pravih basov sodeluje oziroma je sodeloval v številnih pevskih korpusih: KZ Orfej, Oktet Arion, Mariborski oktet, KZ Hugo Wolf, KZ Kor, MePZ Ars Musicae. Velja omeniti, da je bil tudi honorarni član opernega zbora SNG Maribor.

Predlagatelji so bili Kulturno društvo Orfej, Društvo Oktet Arion in Kulturno društvo Cven.

Podelitev Miklošičeve nagrade in priznanj

V Ljutomeru podelili Miklošičevo nagrado in priznanja




Več v Kultura in izobraževanje